Εκδήλωση - συζήτηση για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης και το στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Master Plan - 2020) της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης - στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο - πραγματοποιήθηκε στο κλειστό δημοτικό θέατρο Συκεών, με τη διοργάνωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

«Επιβάλλεται να ξεκινήσει μελέτη για μια νέα τρίτη γραμμή του μετρό για τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη από το κέντρο της πόλης, έως το νοσοκομείο Παπανικολάου, που θα εξυπηρετήσει τριακόσιες χιλιάδες πολίτες» πρότεινε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Συκεών - Νεάπολης, Σίμος Δανιηλίδης. Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να εκπονηθούν νέες κυκλοφοριακές μελέτες στους νέους Καλλικρατικούς δήμους» και ότι «η χάραξη της εξωτερικής περιφερειακής πρέπει να σέβεται το περιβάλλον» και «να μην εφάπτεται με οικιστικές περιοχές».

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η «Επικαιροποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης», με εισηγητή τον πρόεδρο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης Πάνο Σταθακόπουλο, και το «Ενιαίο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών-Μεταφορών (Master Plan 2020) της Ευρύτερης Περιοχής Θεσσαλονίκης», με εισηγητή το διευθυντή Έργων της Εγνατία Οδός Α.Ε. Μιχάλη Τσιτώτα.

Η δημόσια διαβούλευση συνεχίζεται με στόχο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και να ακουστούν και οι προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, ώστε να αποφευχθούν λάθη και αποσπασματικές δράσεις και να προωθηθεί συνολικά η πολεοδομική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.