current views are: 6

20 Απριλίου 2017
Δημοσίευση17:22

Επίδειξη ισχύος από τα στελέχη της νεοτρομοκρατίας το χτύπημα στην τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Ελέγχουν καρέ-καρέ το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος

Δημοσίευση 17:22’

Ελέγχουν καρέ-καρέ το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος

Για απόπειρα «επίδειξης» ισχύος κάνουν λόγο τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής σχολιάζοντας την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε γραφεία της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα. Οι αστυνομικοί ελέγχουν καρέ-καρέ το υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος στο οποίο έχουν καταγραφεί οι τρομοκράτες και προσπαθούν να εντοπίσουν ομοιότητες της βόμβας που εξερράγη το βράδυ της Τετάρτης με αυτή που δεν είχε εκραγεί τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Έτσι έδρασαν

Οι δυο τρομοκράτες έφτασαν έξω από την τράπεζα με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού η οποία απασχολεί τις αρχές, κάποιες πληροφορίες, θέλουν τους τρομοκράτες, να έχουν καλύψει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Είχαν καλυμμένα με κουκούλες τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορούσαν γάντια και σκούρα ρούχα. Άφησαν ένα σχολικό σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου και στην κατόπιν επιβιβάστηκαν στην μοτοσυκλέτα.  Στην συνέχεια βγήκαν στην Πανεπιστημίου, έστριψαν την Εμμανουήλ Μπενάκη και εξαφανίστηκαν προς τα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τους γύρω δρόμους γύρω από την οδό Σανταρόζα και στις 22:38 σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι εκτιμήσεις των αρχών

Οι αρχές εκτιμούν πως πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο η ομάδα λαϊκών αγωνιστών να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Ο τρόπος δράσης των τρομοκρατών είναι παρόμοιος με αυτό που έδρασαν οι τρομοκράτες που χτύπησαν τον ΣΕΒ το 2015. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η ομάδα λαϊκών αγωνιστών, ενώ έχει κοινά στοιχεία και με αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας του Δεκέμβριο του 2016. Το χτύπημα εκείνο παραμένει ακόμη «ορφανό».  Οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή της προκήρυξης των τρομοκρατών καθώς εκτιμούν πως με το χτύπημα στην Eurobank, κλείνει ένας κύκλος δράσης που ξεκίνησε από υπουργείο Εργασίας, συνεχίστηκε με τις αποστολές τρομοδεμάτων σε Ευρωπαίους αξιωματούχους και  έκλεισε με το χτύπημα το βράδυ της Τετάρτης 19 Απριλίου.


σχετικα αρθρα