current views are: 6

20 Απριλίου 2017
Δημοσίευση19:15

Ώρες αγωνίας για πελάτες και υπαλλήλους σε τράπεζα στον Πειραιά – «Θα χυθεί αίμα» φώναζαν οι ληστές

Ώρες αγωνίας σε κατάσταση ομηρείας στα χέρια τεσσάρων αδίστακτων ληστών έζησαν το μεσημέρι της Πέμπτης πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες τράπεζας στην οδό Χατζηκυριάκου 27-31 στην Καλλίπολη.

Δημοσίευση 19:15’

Ώρες αγωνίας σε κατάσταση ομηρείας στα χέρια τεσσάρων αδίστακτων ληστών έζησαν το μεσημέρι της Πέμπτης πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες τράπεζας στην οδό Χατζηκυριάκου 27-31 στην Καλλίπολη.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Τεζάρης – Διονύσης Βυθούλκας

 Ώρες αγωνίας πέρασαν πέντε υπάλληλοι και τρεις πελάτες τράπεζας στην οδό Χατζηκυριάκου 27-31 στην Καλλίπολη, όταν βρέθηκαν σε κατάσταση ομηρείας στα χέρια τεσσάρων αδίστακτων ληστών  το μεσημέρι της Πέμπτης.

Οι δράστες εισέβαλαν στις 14:00 το μεσημέρι στην τράπεζα φορώντας μάσκες σιλικόνης που παρέπεμπαν σε πρόσωπα ηλικιωμένων, ενώ είχαν στην κατοχή τους μία χειροβομβίδα, ένα μακρύκανο όπλο και ένα πιστόλι. Ένας εξ αυτών κινήθηκε άμεσα προς τον υπάλληλο που ελέγχει το κουμπί κινδύνου που ενημερώνει την ΕΛ.ΑΣ και τον απείλησε πως αν το πατούσε θα τον εκτελούσε.

Μόλις ακινητοποίησαν όσους βρίσκονταν στην τράπεζα τους κατέβασαν και τους κλείδωσαν στο υπόγειο, μετά κατευθύνθηκαν σε ημιυπόγειο χώρο που υπάρχουν οι θυρίδες της τράπεζας και με την χρήση οξυγόνου άνοιξαν θυρίδες μέσα στις οποίες υπήρχαν κοσμήματα, χρήματα και διάφορα τιμαλφή.

 Μια από τους πελάτες, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι οι δράστες είχαν χειροβομβίδα, αυτόματο όπλο και πιστόλια ενώ φορούσαν μάσκες. Και πρόσθεσε πως κράτησαν την διευθύντρια και μια υπάλληλο ενώ μιλούσαν σπαστά ελληνικά και τους απειλούσαν ότι «θα χυθεί αίμα». Όπως τους είπαν δεν ήθελαν τα δικά τους λεφτά αλλά της τράπεζας και πιστεύει πως ανάμεσα τους βρισκόταν και ένας έλληνας.

Όταν οι δράστες έφυγαν οι υπάλληλοι της τράπεζας πάτησαν το κουμπί του κινδύνους στις 16.49, ενημερώνοντας τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση εκτός από τη λήψη καταθέσεων από πελάτες και υπαλλήλους θα εξετάσουν εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της τράπεζας και παρακείμενων επιχειρήσεων καθώς και μαρτυρίες περίοικων που μπορεί να είδαν τους δράστες και τον τρόπο διαφυγής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επαγγελματικός τρόπος δράσης τους, παραπέμπει στους ληστές που στις 9 Αυγούστου του 2016, είχαν εισβάλει σε τράπεζα στη λεωφόρο Κηφισίας και είχαν κρατήσει ομήρους, αφαιρώντας αντικείμενα και κοσμήματα από 21 θυρίδες και κλέβοντας 60.000 ευρώ σε μετρητά.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της ενημερώνει το κοινό πως λόγω ληστείας και υλικών ζημιών δεν θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, το κατάστημα και το ΑΤΜ της Τράπεζας επί της οδού Χατζηκυριάκου 27-31 στον Πειραιά.

Η Τράπεζα θα επικοινωνήσει προσωπικά και άμεσα με τους πελάτες που διατηρούν θυρίδες στο συγκεκριμένο κατάστημα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Το κατάστημα θα εξυπηρετεί και πάλι κανονικά το κοινό από τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017.

Οι πελάτες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μπορούν αύριο να εξυπηρετούνται από τα γειτονικά καταστήματα της Τράπεζας.


σχετικα αρθρα