Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την πολυήμερη νοσηλεία του λόγω προβλήματος υγείας.

Ωστόσο, όπως έγραψε νωρίτερα το newpost.gr, θα οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 200.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του.

Αποκλειστικά πλάνα μέσα από νοσοκομείο, λίγο πριν μπει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Ο πρώην υπουργός είναι εμφανώς καταβεβλημένος ενώ υπήρξαν και στιγμές που χρειάστηκε βοήθεια για να μείνει όρθιος. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε την Νοσηλεία του (17/03 – 21/04/2017) στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών μετά από επέμβαση τριπλής στεφανιαίας παράκαμψης. Εξέρχεται σήμερα 21/04/2017 σε καλή γενική κατάσταση με οδηγίες για την περαιτέρω ανάρρωσή του, συντομογραφία και σύσταση για συχνή καρδιολογική παρακολούθηση».

Την ανακοίνωση υπογράφει η Διοικήτρια του νοσοκομείου Αναστασία Μπαλασοπούλου και ο Γιώργος Οικονομόπουλος, Συντονιστής Διευθυντής του Β' Καρδιοχειρουργικού τμήματος.

Συνήγορος Άκη: Στα χέρια της Δικαιοσύνης η λύση για την αποφυλάκισή του

Στα χέρια της Δικαιοσύνης η λύση για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου δηλώνει ο δικηγόρος του Λεωνίδας Κοτσαλής. Συγκεκριμένα, μετά το εξιτήριο του πρώην υπουργού από το Ιπποκράτειο και την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω αδυναμίας καταβολής της εγγυοδοσίας για την αποφυλάκισή του εντολέα του ο κ.Κοτσαλής δήλωσε :

«Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην Υπουργού. Δεν είναι συμβατό με το δικαιϊκό μας σύστημα  και το νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της». 

Με την απόφασή του το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση παράνομων αμοιβών για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε πριν από λίγες ημέρες δεκτή την πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, δεχόμενο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.

Εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας, το δικαστήριο επέβαλε και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κλπ.