current views are: 3

21 Απριλίου 2017
Δημοσίευση11:13

Η πρώτη κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά για 250 Κινέζους τουρίστες

Eιδική εκδήλωση υποδοχής της πρώτης ομάδας από 250 Κινέζους τουρίστες που θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia στο λιμάνι του Πειραιά.

Δημοσίευση 11:13’

Eιδική εκδήλωση υποδοχής της πρώτης ομάδας από 250 Κινέζους τουρίστες που θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia στο λιμάνι του Πειραιά.

Eιδική εκδήλωση υποδοχής της πρώτης ομάδας από 250 Κινέζους τουρίστες που θα πραγματοποιήσουν κρουαζιέρα σε ελληνικά νησιά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για το πρώτο οργανωμένο γκρουπ επιβατών από την Κίνα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Celestyal Cruises σηματοδοτεί το άνοιγμα της ελληνικής  κρουαζιέρας για τους για Κινέζους στο Αιγαίο με πρωτοβουλία της εταιρείας και θα πραγματοποιηθεί με το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο. Οι Κινέζοι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία τριήμερη κρουαζιέρα με την ονομασία «Εικονικό Αιγαίο» όπου περιλαμβάνει επισκέψεις σε όλους τους γνωστούς και δημοφιλείς προορισμούς, όπως Μύκονο, Σάμο, Κουσάντασι, Ηράκλειο και Σαντορίνη.

Με αφορμή την εκδήλωση υποδοχής, η Διοίκηση του ΟΛΠ και ο Διευθύνων Σύμβουλος Capt. Fu Chengqiu απένειμε τιμητική πλακέτα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Celestyal Cruises, κ. Κυριάκο Αναστασιάδη για να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, αλλά και τη συνολική πολύχρονη συνεισφορά της εταιρείας που κατέχει το 70% του homeporting της κρουαζιέρας, ενώ αποτελεί ετήσιο και σταθερό χρήστη του λιμανιού του Πειραιά.

Ο κ. Αναστασιάδης, καλωσορίζοντας τους επιβάτες από την Κίνα, ανέφερε ότι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε το πρώτο οργανωμένο γκρουπ από την Κίνα, ύστερα από συστηματική προσπάθεια να  προωθήσουμε σε αυτή την αγορά τις ομορφιές της χώρας μας μέσω της ελληνικής κρουαζιέρας. Ελπίζουμε οι φιλοξενούμενοί μας να απολαύσουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, τη ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση ώστε να αισθανθούν πραγματικά σαν το «σπίτι τους», αφού έχουμε φροντίσει να έχουμε κινέζους ξεναγούς και συνοδούς στο πλήρωμα καθώς και ασιατική κουζίνα. Πιστοί στη στρατηγική μας για άνοιγμα προορισμών και αγορών, είμαστε βέβαιοι ότι η Κίνα θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές αγορές επιβατών μας.» 

Ο κος Αναστασιάδης επίσης τόνισε ότι «Το σχέδιό μας είναι να χτίσουμε συστηματικά τη ζήτηση για κρουαζιέρες μας και να επιτύχουμε 50.000 άτομα ετησίως μέχρι το 2021. Για το 2017, που είναι η πρώτη μας χρονιά αναμένουμε να φτάσει τους 2.000 Κινέζους επιβάτες για όλη τη την τουριστική περίοδο.» 

Από την πλευρά του ο  Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κατά το καλωσόρισμα των κινέζων τουριστών ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Celestyal Cruises για την πρωτοβουλία αυτή. Γνωρίζετε ότι η ναυτιλία, ο τουρισμός και η γεωργία είναι οι τρεις σημαντικές βιομηχανίες της Ελλάδας. Η Ελληνική κρουαζιέρα που έχει στενές σχέσεις με την ναυτιλία και τον τουρισμό έχει μεγάλη προοπτική. Η Ελλάδα διαθέτει πλούσιους τουριστικούς τόπους, μοναδική φύση και πολιτιστική κληρονομιά. Τα λαμπερά ιστορικά επιτεύγματα και η όμορφη θέα της Μεσογείου προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες από διάφορα μέρη, από την άκρη του κόσμου να έρθουν στη θαυμάσια Ελλάδα. Λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης, το λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει μία απαραίτητη στάση στη Μεσογειακή κρουαζιέρα γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει μεγάλη προοπτική.»

Επεσήμανε ακόμη: «Όσον αφορά την αγορά κρουαζιέρας σημειώνεται μεγάλη ανάπτυξη στη Άπω Ανατολή και ιδιαίτερα στην Κίνα, επειδή υπάρχει τεράστια ζήτηση από τους κινέζους για τουρισμό στο εξωτερικό μετά από το άνοιγμα και τις μεταρρυθμίσεις της Κίνας που έφερε την οικονομική ευημερία. Και ο τουρισμός με κρουαζιερόπλοια έχει γίνει νέα μόδα στην Κίνα. Ίδια μόδα έχει γίνει και ο τουρισμός στην Ελλάδα μετά από τις καλύψεις των ειδήσεων για την στρατηγική συνεργασία της COSCO SHIPPING με τον ΟΛΠ. Οι κινέζοι γνωρίζουν τώρα όλο και περισσότερο την Ελλάδα και η Ελλάδα έχει γίνει ο πόλος έλξης χιλιάδων κινέζων τουριστών.»

Τόνισε επιπλέον ότι: «Για πιο ισχυρή εμφάνιση στην αγορά αυτή, η Air China θα προσθέσει απευθείας πτήσεις από Πεκίνο στην Αθήνα από τον φθινόπωρο, ενώ η COSCO SHIPPING έχει υπογράψει συμφωνία με τις Κινεζικές Ανατολικές Αερογραμμές που είναι η τρίτη μεγαλύτερη Αεροπορική Εταιρεία της Κίνας, δηλαδή με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις να φέρνουν γκρουπ κινέζων τουριστών στην Ελλάδα και μετά να επιβιβάζονται στα κρουαζιερόπλοια που ξεκινούν το ταξίδι από το Πειραιά στην Μεσόγειο, την Αδριατική και το Αιγαίο. Αυτό θα αυξήσει τις αφίξεις κινέζων τουριστών και θα ενισχύσει τα έσοδα από τον τουρισμό, την ευημερία του λιμανιού, την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ακόμη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού τώρα είναι περίπου 1 εκατ. τον χρόνο, ενώ ο βραχυπρόθεσμος σκοπός μας είναι να την αυξήσουμε μέχρι 1.5 εκατ. και μακροπρόθεσμος 3 εκατ. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση, συνεργάτες και πελάτες μας, να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες, ώστε να αγκαλιάσουμε τουρίστες από την Κίνα και κάθε μέρος του κόσμου σαν να είναι στο σπίτι τους.»

Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε εκ μέρους της Celestyal Cruises τον Capt. Fu Chengqiu για την τιμητική βράβευση και ανεφέρθη στην εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΛΠ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει κοινή στόχευση για την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας αλλά και κοινό έδαφος για συνέργιες και πρωτοβουλίες για την αύξηση της ζήτησης και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

 


σχετικα αρθρα