current views are: 10

23 Απριλίου 2017
Δημοσίευση18:30

Στις ακτές της Πάργας ιστιοπλοϊκό με 93 πρόσφυγες και μετανάστες

Ιστιοπλοϊκό σκάφος με 93 πρόσφυγες και μετανάστες εντόπισε τα ξημερώματα περιπολικό του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στις ακτές της Πάργας.

Δημοσίευση 18:30’

Ιστιοπλοϊκό σκάφος με 93 πρόσφυγες και μετανάστες εντόπισε τα ξημερώματα περιπολικό του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στις ακτές της Πάργας.

Στον εντοπισμό 92 προσφύγων κυρίως από το Ιράκ καθώς και στη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών τους (δυο από τη Ρωσία και δυο από το Ιράκ) προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών της τοπικής Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του οικείου Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές  Πρέβεζας και Πάργας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής μετά από συντονισμένη επιχείρηση από λιμενικούς της Πρέβεζας στην περιοχή  «Αϊ-Γιαννάκης» Πάργας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος ΛΣ το ιστιοφόρο «CHLOE»  σημαίας Μάλτας, να έχει αποπλεύσει αφού είχε επιβιβαστεί σταδιακά σε αυτό, ο συγκεκριμένος αριθμός αλλοδαπών, «με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα». Εκτιμάται ότι είχαν προορισμό την Ιταλία.

Στη συνέχεια, το ιστιοφόρο ακινητοποιήθηκε και συνοδεία του περιπολικού σκάφους κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πάργας, όπου οι δύο αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 22 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν μαζί με τους 92 πρόσφυγες (40 άντρες, 22 γυναίκες και 30 παιδιά) στην  Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα, μετά την επιβίβαση των προσφύγων στο ιστιοφόρο,  εντοπίστηκε από λιμενικούς σε επαρχιακή οδό  της Πάργας, Ι.Χ. όχημα  με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό να κινείται προς παραλαβή άλλου 43χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση  κατά την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν οι συγκεκριμένοι τέσσερις αλλοδαποί ως διακινητές και 36 πρόσφυγες που δεν είχαν διαβατήρια ενώ κατασχέθηκαν το όχημα και  το ιστιοφόρο.


σχετικα αρθρα