current views are: 13

24 Απριλίου 2017
Δημοσίευση03:30

Αίθριος καιρός σε όλη την χώρα – Αναλυτική πρόγνωση

Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις,

Δημοσίευση 03:30’
αρθρο-newpost

Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις,

Τη Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου αναμένονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ, πολύ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 4 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 19, και στην Κρήτη από 7 έως 19 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

Στο Θερμαϊκό και τις Σποράδες από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σταδιακά και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς.


σχετικα αρθρα