current views are: 5

24 Απριλίου 2017
Δημοσίευση15:01

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας: Ο ληστής ήθελε να σκοτώσει τον Πάνο Καλλίτση

Το κατηγορώ της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας άκουσαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του.

Δημοσίευση 15:01’

Το κατηγορώ της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας άκουσαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του.

Το κατηγορώ  της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας άκουσαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της επίθεσης  σε βάρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του.

Η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση του εξέφρασε την πεποίθηση πως οι κατηγορούμενοι είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση και ζήτησε την ενοχή τους με τον Πάνο Καλλίτση, τη σύζυγο του αλλά και τους συγγενείς τους να παρακολουθούν τη διαδικασία.

«Ο κ. Καλλίτσης δεν υπάκουσε και ο κατηγορούμενος τον πυροβόλησε εξ επαφής και εκείνος, αν και βαριά τραύματος, συνέχισε να παλεύει δίνοντας την ευκαιρία στην σύζυγο του να διαφύγει» είπε η εισαγγελέας και μίλησε για τους ρόλους που διαδραμάτισαν οι κατηγορούμενοι. Αναφερόμενη στον 42χρονο που κατηγορείται  ότι πυροβόλησε τον Π. Καλλίτση τόνισε: «ενήργησε ψυχρά , νηφάλια και πυροβόλησε τρεις φορές . Είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση η οποία αποδεικνύεται αβίαστα από όλα τα γεγονότα».

Αναφερόμενη στον κατηγορούμενο αστυνομικό υποστήριξε πως «δεν αποδείχθηκε η απλή συνδρομή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας» για την οποίος κατηγορείται, ωστόσο , όπως είπε ,βοήθησε στην επιχείρηση, ψυχικά και υλικά.

Ο 42χρονος κατηγορούμενος , ο οποίος όπως είπε στο δικαστήριο είχε εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη από τότε που ήταν ανήλικος, ζήτησε συγγνώμη για ότι έγινε και δήλωσε μετανιωμένος. «Δεν ήθελα να σκοτώσω, δεν είχαν πρόθεση να τον αγγίξω» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Λυπάμαι που αναγκάστηκα να κάνω χρήση όπλου έστω και στα πόδια… Δεν συμβιβάζομαι με την απώλεια μιας ζωής . Ζητώ συγγνώμη και την επιείκεια σας».

Με τη σειρά του και ο κατηγορούμενος αστυνομικός ζήτησε συγγνώμη από το ζεύγος Καλλίτση, την οικογένεια του αλλά και την αστυνομία στην οποία υπηρέτησε και επιχείρησε να περιορίσει το ρόλο του στην υπόθεση.

Στην απολογία του, ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος ήταν φίλος του αστυνομικού, ισχυρίστηκε πως του ζήτησαν βοήθεια σε μια δουλειά το ίδιο απόγευμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο οπότε και αναμένεται, έκτος απροόπτου, η απόφαση του δικαστηρίου.


σχετικα αρθρα