ΕΛΛΑΔΑ

«Πονοκέφαλος» στην ΕΛ.ΑΣ – Δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο του Πειραιά

του Διονύση Βυθούλκα - Δημοσίευση 26 Απριλίου 2017, 12:13 / Ανανεώθηκε 26 Απριλίου 2017, 12:13
«Πονοκέφαλος» στην ΕΛ.ΑΣ – Δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο του Πειραιά
Facebook Twitter Whatsapp

Σε «απόσταση ασφαλείας» στοχεύει να κρατήσει η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα το μεσημέρι τους συμμετέχοντες σε δυο διαδηλώσεις 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε «απόσταση ασφαλείας» στοχεύει να κρατήσει η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα το μεσημέρι τους συμμετέχοντες σε δυο διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο του Πειραιά για το προσφυγικό.

Η μια κινητοποίηση διοργανώνεται από τη Χρυσή Αυγή στις 15.30 στην πλατεία Κοραή όπου βρίσκεται το δημαρχείο της πόλης και για τις 15.00 έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση από την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σε ανακοίνωση του ο δήμος Πειραιά που εξέδωσε το πρωί σημείωσε ότι «μόνο έκπληξη προκαλούν οι ανακοινώσεις σχετικά με δήθεν συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, θεμάτων που αφορούν το προσφυγικό, αφού στην ημερήσια διάταξη, η οποία ανακοινώθηκε στις 21 Απριλίου, δεν προβλέπεται τέτοιο θέμα. Σε ό,τι αφορά τα ψευδή ανυπόστατα και ανυπόγραφα δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν συνεργασίες με ΜΚΟ και για τη δημιουργία δήθεν hotspot στην πόλη, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης απάντησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι αυτά κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι ανυπόγραφοι παπαγάλοι στοχεύουν για δικούς τους σκοπούς στη δημιουργία κλίματος φόβου και αναταραχής στην πόλη και αυτό δεν θα περάσει.»

Επίσης με ανακοίνωση της η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας-Πειραιάς η πόλη μας» αναφέρει ότι «με αφορμή πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος CITIGE (Πολίτες και Πρόσφυγες), το ΛτΑ καλεί τον Δήμαρχο να προχωρήσει, έστω και καθυστερημένα, στην υιοθέτηση προγραμμάτων για τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, με την απαιτούμενη ευαισθησία και σοβαρότητα, αλλά και για την ανεύρεση απολύτως νόμιμων δομών φιλοξενίας σε ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις.»

Και επισημαίνει ότι «το ΛτΑ είναι πεπεισμένο ότι στην προσπάθεια αυτή θα είναι συμπαραστάτες οι δημότες του Πειραιά, που επέδειξαν άλλωστε ανθρώπινη, αλληλέγγυα και φιλόξενη συμπεριφορά στους πρόσφυγες κατά το διάστημα της προσωρινής διαμονής τους στο λιμάνι και που στηρίζουν τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας στο Σχιστό και στον Σκαραμαγκά. Το ΛτΑ εκτιμά ότι οποιαδήποτε άλλη στρατηγική, αντίθετη προς το πνεύμα «της λογικής και της ευαισθησίας», τροφοδοτεί απόψεις και αισθήματα ανακόλουθα των απαιτήσεων των δύσκολων καιρών μας, που αναζητούν τον τρόπο για ειρηνική και αλληλέγγυα συμβίωση των ανθρώπων. Είναι βέβαιο ότι η ψύχραιμη ματιά και η σωστή πληροφόρηση θα συμβάλλουν καταλυτικά στην εξάλειψη του φόβου και στη ματαίωση κάθε εγχειρήματος τρομοκράτησης, προερχόμενο από σκοτεινούς κύκλους φασιστοειδών - καταδικασμένοι τόσο από την εθνική όσο και από την παγκόσμια Μνήμη και Ιστορία - οι οποίοι στο όνομα της «ελληνικής καθαρότητας» καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό.»