Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνεντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, με αφορμή την πρόθεση του δήμου να απομακρύνει από την πλατεία Συντάγματος τις σκηνές των Αγανακτισμένων.
Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παπαιωάννου, χαρακτήρισε την περασμένα εβδομάδα «τσαντίρια» τις σκηνές των Αγανακτισμένων. Μια άποψη που μάλλον ενστερνίζεται και ο δήμος Αθηνών, αφού ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι η κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος βλάπτει την τοπυριστική κίνηση στην πόλη.

Με αφορμή λοιπόν αυτές τις δηλώσεις ο κ. Τσίπρας ανταπάντησε στον δήμαρχο σε έντονο ύφος ότι: «Βλέπω τον κ. Καμίνη να ασχολείται πολύ με τα... τσαντίρια. Πρώτον, μδεν είναι τσαντίρια αλλά σκηνές διαμαρτυρόμενων πολιτών που αυτοοργανώνονται. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι αυτό που τους καίει δεν είναι αν υπάρχουν σκηνές, είναι το ότι χάνουν τη δουλειά τους και κλείνουν τα μαγαζιά τους».

Ωστόο, ο πρόσεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστες και τις εξελίξεις με το Μνημόνιο 2 και την επιρροή των οίκων αξιολόγησης στα τεκταινόμενα της χώρας μας λέγοντας: «Η Ελλάδα όσο περνάει ο χρόνος χάνες τα διαπραγματευτικά της χαρτιά. Πουλάει ακριβά τον χρόνο που κερδίζουν οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι».