current views are: 8

28 Απριλίου 2017
Δημοσίευση07:34

Η Δυτική Μακεδονία «πρωταθλήτρια» ανεργίας στην ΕΕ

Σπάει όλα τα ρεκόρ η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία της Eurostat ξεπερνά οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια κράτους-μέλους της 

Δημοσίευση 07:34’

Σπάει όλα τα ρεκόρ η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία της Eurostat ξεπερνά οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια κράτους-μέλους της 

Σπάει όλα τα ρεκόρ η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία της Eurostat ξεπερνά οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” οι άνεργοι στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας ανήλθαν το 2016 στο 31,3% του εργατικού δυναμικού, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην 3η θέση βρίσκεται η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ακολουθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία βρίσκεται στην 8η θέση, και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 9η θέση. Με λίγα λόγια, τέσσερις ελληνικές περιφέρειες βρίσκονται στο “τοπ 10” της ανεργίας. 

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας κατέχει τη δεύτερη θέση στους μακροχρόνια άνεργους (77,6%) ενώ ακολοθούν η Περιφέρεια Ηπείρου με 77,3% και η Κεντρική Μακεδονία με 75,8%. Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται οι περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, οι οποίες καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 6η και την 7η θέση, ενώ η Αττική βρίσκεται στην 8η θέση και η Θεσσαλία στην 9η. 

Μοιραία η χώρα μας διαθέτει στην πρώτη δεκάδα των χωρών με την υψηλότερη μακροχρόνια ανεργία τις επτά από τις δέκα περιφέρειες!

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν ακόμα μια θλιβερή πραγματικότητα. Ότι μόνο το ένα τρίτο των ατόμων ηλικίας 55 έως και 64 ετών απασχολείται, καθώς το 63,5% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας βρίσκεται εκτός απασχόλησης, είτε λόγω ανεργίας είτε λόγω συνταξιοδότησης.

Το ποσοστό ατόμων ηλικίας 55-64 ετών που απασχολούνται ήταν ελαφρώς αυξημένο πέρσι σε σχέση με το 2015 (34,3%).


σχετικα αρθρα