Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας υπέβαλε ο Χρήστος Μαλαπάνης στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ύστερα από επεισόδιο, που δημιουργήθηκε χθες βράδυ στο περιφερειακό συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση για τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας. Σε δήλωσή του, ο κ. Μαλαπάνης σημείωσε: «Παραιτήθηκα γιατί πρέπει να διαφυλάξω την αξιοπρέπειά μου. Νομίζω ότι ο περιφερειάρχης μεθοδευμένα κινήθηκε, προκειμένου να με οδηγήσει σε παραίτηση».

Ο παραιτηθείς αντιπεριφερειάρχης είπε ότι σαφώς θα ενημερώσει το ΠΑΣΟΚ, αν και, όπως ανέφερε, έχει ήδη μιλήσει με ανθρώπους του Κινήματος, γιατί εκείνο τον πρότεινε. «Δεν νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ασχοληθεί πλέον με το θέμα, που αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον τρόπο λειτουργία της», είπε.

Η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη έγινε δεκτή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρεται: «Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τον κ. Μαλαπάνη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου», προκειμένου να αναδειχθεί νέος ή νέα αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.