Η πρώτη γαμήλια τελετή ανάμεσα σε ζευγάρι ομοφυλοφίλων στην Κρήτη, έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο Μάλεμε στα Χανιά. Ενα ζευγάρι Βρετανών πραγματοποίησε σε ξενοδοχείο τη γαμήλια τελετή, παρουσία φιλοξενουμένων τους από την Αγγλία και όχι μόνο.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τον Απρίλιο στο Μάντσεστερ με πολιτικό γάμο. Στο Μάλεμε,  στον χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου τους επανέλαβαν την τελετή και ακολούθησε δεξίωση για τους καλεσμένους τους.

Το ζευγάρι έφτασε στον χώρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο διακοσμημένο, άκουσε τις ευχές από τους γονείς, που διάβασαν το κείμενο που αφορά τους πολιτικούς γάμους, αντάλλαξαν δακτυλίδια με τους κουμπάρους και στη συνέχεια υπέγραψαν το χαρτί του γάμου.

Μετά τις γαμήλιες φωτογραφίες στην παραλία του Μάλεμε παρατέθηκε δεξίωση με αγγλική και κρητική μουσική, ενώ στους καλεσμένους προσφέρθηκαν παραδοσιακά πιάτα όπως καλιτσούνια, ντολμαδάκια, ποικιλία κρεατικών κ.ά.

Οι δύο άντρες, ο 44χρονος Ίαν και ο 38χρονος Πωλ, διατηρούσαν σχέση εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία καλοκαίρια έρχονταν διαρκώς στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της τελετής δεν έκρυβαν τη συγκίνησή τους.

«Τα παιδιά ήθελαν να κάνουν τον γάμο τους στην Κρήτη αλλά επειδή το θέμα με τους γάμους ομοφυλοφίλων δεν έχει ξεκαθαρίσει, έκαναν την τελετή στο Μάντσεστερ, την επανέλαβαν στην Κρήτη και ακολούθησε πάρτι», ανάφερε ο κ. Μάρτιν Σόοζ πατέρας του Πωλ.

Ο ίδιος επισήμανε: «είμαστε ενθουσιασμένοι από το ξενοδοχείο και τους ανθρώπους του που είναι σαν δεύτερη οικογένεια για τα παιδιά που έρχονται συνέχεια εδώ».

Τον γάμο παρακολούθησαν και άλλοι πελάτες του ξενοδοχείου. Η μητέρα του Πωλ, Μάργκαρετ Σόοζ, επισήμανε από την πλευρά της πως «οι γάμοι μεταξύ gay ζευγαριών αποτελούν μια πραγματικότητα που πρέπει να την αποδεχθούμε. Είμαι σίγουρη ότι αν μπορούσαν να γίνονταν κανονικά γάμοι σε όλα τα Δημαρχεία της χώρας πάρα πολλά gay ζευγάρια θα επέλεγαν την Ελλάδα για τους γάμους τους και αυτό θα βοηθούσε πολύ τον τουρισμό σας».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα/cretalive.gr
TAGS