current views are: 10

3 Μαΐου 2017
Δημοσίευση05:26

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την διάσωση Βρετανίδας πρωταθλήτριας στην Τέλενδο

Φωτογραφίες- ντοκουμέντο από την διάσωση Βρετανίδας τουρίστριας, πρωταθλήτριας στην κολύμβηση 

Δημοσίευση 05:26’

Φωτογραφίες- ντοκουμέντο από την διάσωση Βρετανίδας τουρίστριας, πρωταθλήτριας στην κολύμβηση 

Φωτογραφίες- ντοκουμέντο από την διάσωση Βρετανίδας τουρίστριας, πρωταθλήτριας στην κολύμβηση από άνδρες του λιμενικού στη νήσο Τέλενδο, παρουσιάζει αποκλειστικά το Newpost.

Η Βρετανίδα είχε εγκλωβιστεί σε απόμερο σημείο του νησιού, κατά την διάρκεια προσπάθειας της, να κάνει δια θαλάσσης τον γύρο του. Η Βρετανίδα, που είναι πρωταθλήτρια στην κολύμβηση, είχε συμπτώματα υποθερμίας και έχρηζε άμεσης ιατρικής συνδρομής.

Τότε, ένας κάτοικος αντίκρισε την άτυχη τουρίστρια και κάλεσε αξιωματικούς του λιμενικού σώματος Καλύμνου που έσπευσαν για βοήθεια.

Ένας αξιωματικός, με αυτοθυσία βούτηξε στα φουρτουνιασμένα νερά, ενώ στην περιοχή έπνεαν 6 μποφόρ και την μετέφερε κουβαλώντας την στους ώμους τους σε ασφαλές σημείο.

Μάλιστα της έδωσε να φορέσει τα παπούτσια του για να μπορέσει να σταθεί στα αιχμηρά βράχια. Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newpost αποτυπώνεται η αγωνία της κολυμβήτριας καθώς και η αυτοθυσία του λιμενικού. Τελικώς η γυναίκα μεταφέρθηκε ασφαλώς στην περιοχή Μυρτιές και από εκεί παρελήφθη ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας του νησιού.