Αυστηρά μέτρα για την προστασία εθνικών δρυμών και δασών, λόγω των σοβαρών κινδύνων για πυρκαγιές, αποφάσισε σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου. Έτσι από αύριο απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και της παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός. Η απόφαση ισχύει και μέχρι λήξης της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή, την 31η-10-2011. Η απαγόρευση εφαρμόζεται από ώρα 21.00 έως 06.00 στους παρακάτω δασικούς και αγροτικές οδούς και περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων:

- Σε όλο το δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των δημοσίων και δημοτικών δασών των Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάιστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.

- Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου Ιωαννίνων.

- Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.

- Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα - Φασούλι - Μπαλντινίσιο του Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ. Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου. Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β. Τζουμέρκων, καθώς και στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων και τον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.

- Στην περιοχή της Κόνιτσας, στη Ράχη Σουσνίτσας - Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα - Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα - Σαρπούνη, Ζάρος - Παναγιά - Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής - Γαϊδουροχώραφα - Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά - Πάτωμα, Καστανέα - Ανάληψη, Λαγκάδα - Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά - Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος - θέση Λιόκου - Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.

- Στην περιοχή του Μετσόβου, στις οδούς Τόκα - Βακαράτσα και Σαλατούρα - Βακαράτσα του Δήμου Ζαγορίου και σε όλες τις δασικές οδούς και περιοχές του δημοσίου και δημοτικού δάσους Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος - Μελισσόπετρας - Λάιστα.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.