Τα ξημερώματα του Σαββάτου πήρε τελικά στα χέρια του το πρωτόκολλο, με το οποίο επιτρέπεται στο ταχύπλοο της εταιρείας «Γαύδος Lines» να ταξιδεύει προς το ακριτικό νησί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, μετά από ελέγχους αρκετών ημερών από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων.

Έτσι, από το Σάββατο το σκάφος εκτελεί κανονικά τα δρομολόγια του, όμως, όπως σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρηση ο ιδιοκτήτης, κ. Βασίλης Βογιατζής, το πρωτόκολλο που του χορηγήθηκε είναι το ίδιο με αυτό που ήδη είχε χορηγηθεί στην εταιρεία από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και τον τότε υπουργό, κ. Διαμαντίδη, πριν από δύο περίπου μήνες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο για μία ακόμα φορά να υποστηρίξει ότι οι έλεγχοι που έγιναν δεν είχαν ουσιαστικό λόγο.

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου μετά από εντολή του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας απαγόρευσε τον απόπλου του σκάφους για τη Γαύδο και επί τρεις περίπου ημέρες, στελέχη του κλιμακίου της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων έκαναν ελέγχους, προκειμένου να συμπληρωθεί η άδεια του σκάφους.

πηγή: Goodnet.gr