Οι Γερμανοί της Deutsche Telekom απέκτησαν το 40% του ΟΤΕ και άρχισαν τις... εκκαθαρίσεις. Στην τελευταία συνάντηση με την ΟΜΕ - ΟΤΕ η διοίκηση ανακοίνωσε πως θα κλείσει περίπου 80 OTEshop και 60 σημεία εξυπηρέτησης πελατών σε όλη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης του δικτύου ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις με τα καταστήματα Γερμανός αλλά και να σταματήσουν να λειτουργούν ζημιογόνα σημεία πώλησης. Σχετικά με τα 60 σημεία εξυπηρέτησης πελατών, από την εταιρεία αναφέρουν πως δεν πρόκειται για καταστήματα αλλά για σημεία που πλήρωναν λογαριασμούς οι πελάτες και τα οποία δεν απασχολούσαν πάνω από 1 άτομο

Το σύνολο σχεδόν των ΟΤΕshop και των σημείων εξυπηρέτησης πελατών στα οποία θα μπει λουκέτο βρίσκονται στην επαρχία και στα νησιά. Υπενθυμιζεται ότι επί διοικήσεως Π. Βουρλούμη είχαν κλείσει άλλα 130 OΤΕshop. Η συρρίκνωση των OTEShop ήταν μια προδιεγραμμένη πρωτοβουλία που είχε δρομολογηθεί με την απόκτηση του δικτύου της Γερμανός. Αλλωστε, μέσω του κέντρου τηλεφωνικών πωλήσεων 13888 του οργανισμού γίνονται πάρα πολλές αγορών προϊόντων που έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις των καταστημάτων.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ - ΟΤΕ περίπου 400 άτομα θα θιχτούν από το κλείσιμο των καταστημάτων. Βεβαίως, επειδή οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ είναι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα απολυθούν αλλά θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του οργανισμού. Η εξέλιξη όμως αυτή θα ενισχύσει τους ισχυρισμούς της διοίκησης για πλεονάζων προσωπικό. Οπως είναι ήδη γνωστό στις συζητήσεις της διοίκησης και της ΟΜΕ - ΟΤΕ για τη ΣΣΕ ένα από τα αιτήματα της διοίκησης είναι η άρση μονιμότητας για τους υπαλλήλους της μητρικής εταιρείας που έχουν προσληφθεί πριν το 2005.

Το σίγουρο είναι ότι θα θα υπάρξει περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου του ΟΤΕ μετά τη λειτουργική συγχώνευση ΟΤΕ και Cosmote.

Στο τέλος του 2010, το δίκτυο καταστημάτων του ΟΤΕ στην Ελλάδα αποτελείτο από 224 OTEshop (206 ιδιόκτητα και τα 18 franchise), 22 καταστήματα Cosmote και 435 Γερμανός.Πηγή: tovima.gr
TAGS