Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν- εκτός απροόπτου-οι δύο νεαροί φίλοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου της 16χρονης μαθήτριας Στέλλας Ακουμιανάκη, από το Ρέθυμνο. Όπως έγινε γνωστό, η σχετική κλήση έχει ήδη επιδοθεί στους δύο φίλους, 17 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Η 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη έχασε τη ζωή της ανήμερα του Πάσχα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου, από τους δυο νεαρούς.

Το κορίτσι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση από την οποία δεν συνήλθε ποτέ. Η έρευνα της Ασφάλειας Ρεθύμνου ωστόσο κατέληξε στην εμπλοκή και των δύο νεαρών, οι οποίοι όπως προέκυψε είχαν οδηγήσει το κορίτσι στην ερημική τοποθεσία της Φορτέτζας με σκοπό να την μεθύσουν και να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία.

Όταν πλέον διαπίστωσαν ότι η 16χρονη ήταν σε άσχημη κατάσταση λόγω του αλκοόλ που είχε καταναλώσει, τη μετέφεραν στο νοσοκομείο, παραμένοντας στο πλευρό της μέχρι που υπέκυψε.

Στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας που διεξάγεται, οι δικαστικές Αρχές καλούνται να διερευνήσουν τις τυχόν ευθύνες όλων όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση, είτε πρόκειται για τους δύο φίλους είτε για το νοσοκομείο ως προς την αντιμετώπιση του περιστατικού.
Πηγή: cretalive.gr