current views are: 6

9 Μαΐου 2017
Δημοσίευση07:23

Λαθρεμπόριο ποτών και «με τον νόμο» στα βόρεια σύνορά μας

Απίστευτο πάρτι έχει στηθεί από επιτήδειους στα τελωνεία της βόρειας Ελλάδας με το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της 

Δημοσίευση 07:23’

Απίστευτο πάρτι έχει στηθεί από επιτήδειους στα τελωνεία της βόρειας Ελλάδας με το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της 

Απίστευτο πάρτι έχει στηθεί από επιτήδειους στα τελωνεία της βόρειας Ελλάδας με το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Δημοκρατία” κάθε χρόνο τα χαμένα χρήματα από δασμούς και φόρους για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ το λαθρεμπόριο είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Τα τελευταία χρόνια οι επιτυχίες των ελληνικών Αρχών, οι οποίες εξάρθρωσαν πολλά κυκλώματα λαθρεμπορίας, ανάγκασαν τους “εγκεφάλους” να αλλάξουν τακτική προσφεύγοντας σε εκείνη της “λιανικής μεταφοράς” που σημαίνει λίγα μπουκάλια με νομότυπο τρόπο και όχι μεγάλα φορτία με φορτηγά. Αστυνομική πηγή περιγράφει στη “Δημοκρατία” τη μεθοδολογία πλέον των λαθρέμπορων. “Καθένας που περνά τα σύνορα, δικαιούται 10 λίτρα αλκοολούχων ποτών, που σημαίνει χονδρικά 10 φιάλες. Πλέον τα κυκλώματα ουσιαστικά…νοικιάζουν για λίγες ώρες τέσσερα ή πέντε άτομα, τα οποία έχοντας στην κατοχή τους από 10 φιάλες το καθένα περνούν μόνο με ένα δρομολόγιο 50 μπουκάλια στη χώρα μας. Κάθονται, πίνουν έναν καφέ στα σύνορα και στη συνέχεια επιστρέφουν στη Βουλγαρία ή στα Σκόπια” αναφέρει αστυνομικός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να καταγράφουν τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο ανεπίσημο λαθρεμπόριο, και κυρίως πόσες φορές την εβδομάδα περνούν τα σύνορα φορτωμένα με μπουκάλια αλκοόλ, όπως επίσης και τα στοιχεία προσώπων που επιβαίνουν στα εν λόγω οχήματα. 

Μας λένε δικαιολογίες για γέλια, ωστόσο είναι καλυμένοι από το νομικό πλαίσιο. Τη μία εβδομάδα έχει γενέθλια ο γιος του οδηγού, την επόμενη η κόρη ενός εκ των επιβατών, την τρίτη εβδομάδα πηγαίνουν όλοι μαζί σε έναν γάμο. Δυστυχώς όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει. Αλλά τα χέρια μας είναι δεμένα” σημειώνει ο αστυνομικός. 


σχετικα αρθρα