current views are: 6

9 Μαΐου 2017
Δημοσίευση11:56

O ΟΠΑΠ στο πλευρό της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ)

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει την έναρξη της χορηγικής του συνεργασίας με την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ).

Δημοσίευση 11:56’

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει την έναρξη της χορηγικής του συνεργασίας με την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ).

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει την έναρξη της χορηγικής του συνεργασίας με την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), επιβεβαιώνοντας την έμπρακτη στήριξή του στον ελληνικό αθλητισμό με σημαντικές επενδύσεις και δράσεις σε όλα τα επίπεδα.

Η χορηγική συνεργασία με την ΟΣΕΚΑ στοχεύει στην ανάδειξη και τη στήριξη του αθλήματος, και αφορά στο σύνολο των δράσεων της ομοσπονδίας. Ενδεικτικά σε αυτές περιλαμβάνονται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς και η συμμετοχή αθλητών στην Εθνική Ομάδα για την εκπροσώπηση της χώρας σε διεθνείς διοργανώσεις. Παράλληλα, η ΟΣΕΚΑ μέσω της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ θα έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της, να σχεδιάσει την αναβάθμιση του αθλήματος, να διευρύνει τις δράσεις της, να προσεγγίσει περισσότερα αθλητικά σωματεία και να στηρίξει μεγαλύτερο αριθμό αθλητών.

Η ΟΣΕΚA είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας μπάσκετ με αμαξίδιο, International Wheelchair Basketball Federation (IWBF), η οποία αποτελεί μέλος της Διεθνούς ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Fédération Internationale de Basketball Amateur (FIBA). Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής κατηγορίας και το Κύπελλο Ελλάδας που διοργανώνονται από την ΟΣΕΚΑ συμμετέχουν 12 ομάδες με 222 αθλητές. Ήδη η ομοσπονδία έχει διοργανώσει 20 Πανελλήνια Πρωταθλήματα και 17 Κύπελλα Ελλάδος. Στο δυναμικό της περιλαμβάνεται επίσης ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης σε αμαξίδιο, που έχει 80 μέλη.

Ο ΟΠΑΠ θα είναι μαζί με την ΟΣΕΚΑ στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας η οποία θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουλίου στην Τσεχία. Σημειώνεται ότι μεταξύ των πρεσβευτών και υποστηρικτών των αθλητών μπάσκετ με αμαξίδιο είναι ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας Νίκος Γκάλης και οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Ο  Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι στον ΟΠΑΠ που ξεκινάμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων  Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο. Ο ΟΠΑΠ έχει έμπρακτα αποδείξει ότι είναι ενεργό κύτταρο του αθλητισμού και της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος όλων μας στον ΟΠΑΠ είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη του αθλήματος».

Ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης, επεσήμανε: «Όταν ένας Οργανισμός με τη δυναμική, την εμβέλεια και -κυρίως- την ευαισθησία του ΟΠΑΠ γίνεται αρωγός σου, τότε αποκτάς ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, για να μπορέσει το ελληνικό μπάσκετ με αμαξίδιο να επιτελέσει τον διπλό κοινωνικό και αθλητικό του ρόλο».


σχετικα αρθρα