current views are: 10

9 Μαΐου 2017
Δημοσίευση15:59

Νέα πλάνα: Πώς «σήκωναν» τα χρηματοκιβώτια οι διαβόητοι ληστές

Νέα βίντεο από τη δράση των ληστών των χρηματοκιβωτίων κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Δημοσίευση 15:59’

Νέα βίντεο από τη δράση των ληστών των χρηματοκιβωτίων κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Νέα βίντεο από τη δράση των ληστών των χρηματοκιβωτίων κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Οι ληστές μέσα σε έναν χρόνο διέπραξαν 145 ένοπλες ληστείες σε εταιρείες κυρίως στην Αττική, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της σπείρας είχε κωδική ονομασία «Strongbox».

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν για ορμητήριό τους τον καταυλισμό σεισμοπλήκτων στην περιοχή του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ στο Μενίδι και η επιχείρηση για τη σύλληψη των μελών της σπείρας έγινε (το βράδυ της Πέμπτης) στη διάρκεια αρραβώνα, σε χώρο εκδηλώσεων, στο Μενίδι. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να βρουν τα «επιχειρησιακά» τηλέφωνα των δραστών (αυτά που χρησιμοποιούσαν στη διάρκεια ληστειών) αξιοποιώντας μια συσκευή κινητού τηλεφώνου που τα μέλη της συμμορίας άφησαν πίσω τους, μετά τη ληστεία στη γαλακτοβιομηχανία «Όλυμπος» στις Αφίδνες.

Κώδικες και προπομποί

Μάλιστα είχαν κωδικοποιημένες εκφράσεις για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, με τις επικοινωνούσαν τόσο για τα «χτυπήματα» όσο και για κινήσεις αστυνομικών στην περιοχή που ήταν ο «στόχος». Σε όλο το μήκος της διαδρομής τους πριν τον κτίριο που θα λήστευαν, υπήρχαν «προπομποί» και «τσιλιαδόροι» οι οποίοι ενημέρωναν τη ομάδα «κρούσης».

Επιπλέον χρησιμοποιούσαν οχήματα που έκλεβαν από την εταιρεία ή το φύλακα, καθώς και οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο,  από διάφορες περιοχές της Αττικής, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου, μάρκας και χρώματος αυτοκίνητο.


σχετικα αρθρα