current views are: 7

10 Μαΐου 2017
Δημοσίευση18:55

Προσφυγόπουλα εκδίδονται για 5 και 10 ευρώ στο Πεδίον του Άρεως

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η πορνεία ανήλικων προσφυγόπουλων στο κέντρο της Αθήνας ακόμη και μέρα μεσημέρι. 

Δημοσίευση 18:55’

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η πορνεία ανήλικων προσφυγόπουλων στο κέντρο της Αθήνας ακόμη και μέρα μεσημέρι. 

Σε καθημερινό φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί η πορνεία ανήλικων προσφυγόπουλων στο κέντρο της Αθήνας ακόμη και μέρα μεσημέρι. Πιάτσες έχουν δημιουργηθεί σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης όπως το Πεδίον του Άρεως, η Ομόνοια, η Πλατεία Βικτωρίας, αλλά και απέναντι από το κέντρο υποδοχής του Ελληνικού.

Όλο και περισσότερα προσφυγόπουλα στην προσπάθεια τους να βγάλουν τα προς το ζην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, με την «ταρίφα» να κοστολογείται στα 5 και 10 ευρώ.

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ σε Λέσβο , Χίο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανέδειξε την σεξουαλική βία και εκμετάλλευση που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα . Η επικεφαλής της έρευνας μιλώντας στο ΣΚΑΙ είπε ότι παιδιά και έφηβοι κακοποιούνται σεξουαλικά ποσά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσουν στη χώρας μας.

Η επικεφαλής έδειξε ως λύση στο φλέγον την ευαισθησία της Ευρώπης προκειμένου να προωθηθεί το ταχύτερο η μετεγκατάσταση των παιδιών αυτών σε χώρες όπου θα μπορέσουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.


σχετικα αρθρα