Ο νόμος της σιωπής συνεχίζει να επικρατεί στο νησί της Θάσου, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για το κύκλωμα τοκογλυφίας και την παρατράπεζα που λειτουργούσε εδώ και πολλούς μήνες. Το ενδιαφέρον όλων είναι πλέον στραμμένο στην ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργεί η μια από τις τρεις τράπεζες και των εσωτερικών ελέγχων που διενεργούν οι άλλοι δυο προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι υπάλληλοι εμπλέκονται και σε πιο βαθμό. Να σημειωθεί πως η κεντρική διοίκηση της πρώτης τράπεζας έχει ήδη μεταθέσει ανώτερο τραπεζικό στέλεχό της από το κατάστημα της πρωτεύουσας του νησιού, το Λιμένα στο κατάστημα της Καβάλας ως ένα πρώτο πειθαρχικό μέτρο.

Στο ίδιο κύκλωμα φαίνεται να εμπλέκονται και τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες του νησιού προερχόμενοι από το χώρο του τουρισμού και της εστίασης, τους οποίους σύστηναν οι τραπεζικοί υπάλληλοι σε πελάτες των τραπεζών προκειμένου να δανειστούν χρήματα με ιδιαίτερα υψηλά επιτόκιο αφού δεν μπορούσαν να λάβουν νομίμως δάνεια από τις τράπεζες λόγω χαμηλών εισοδημάτων. Σε αντάλλαγμα αυτής της εκδούλεψης οι τραπεζικοί υπάλληλοι λάμβαναν μια υψηλή προμήθεια από τους επιχειρηματίες.

Επίσης, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και ιδιαίτερα το ανώτερο τραπεζικό στέλεχος της πρώτης τράπεζας φέρεται να μεσολαβούσε για την έκδοση δανείου για λογαριασμό του πελάτη της τράπεζας και λάμβανε από τον τελευταίο προμήθεια σχεδόν στο ύψος του δανείου.

Τον τελευταίο μήνα κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διενήργησε εκτεταμένους ελέγχους στο νησί και στο επίκεντρο των ελέγχων ήταν οι οικονομικές συναλλαγές και τα περιουσιακά στοιχεία των τριών προαναφερόμενων μεγαλοεπιχειρηματιών.