current views are: 14

12 Μαΐου 2017
Δημοσίευση06:12

Εισβολή αγνώστων και καταστροφές στο Πάντειο

Ένα νέο επεισόδιο βίας καταγράφηκε χθες σε ελληνικό πανεπιστήμιο, το Πάντειο, επιβαρύνοντας το κλίμα ανησυχίας ύστερα και από τη βίαια επίθεση που δέχθηκε φοιτητής της Νομικής Αθηνών τη Δευτέρα. 

Δημοσίευση 06:12’

Ένα νέο επεισόδιο βίας καταγράφηκε χθες σε ελληνικό πανεπιστήμιο, το Πάντειο, επιβαρύνοντας το κλίμα ανησυχίας ύστερα και από τη βίαια επίθεση που δέχθηκε φοιτητής της Νομικής Αθηνών τη Δευτέρα. 

Ένα νέο επεισόδιο βίας καταγράφηκε χθες σε ελληνικό πανεπιστήμιο, το Πάντειο, επιβαρύνοντας το κλίμα ανησυχίας ύστερα και από τη βίαια επίθεση που δέχθηκε φοιτητής της Νομικής Αθηνών τη Δευτέρα. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, το απόγευμα της Τετάρτης άγνωστοι μπήκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και προκάλεσαν καταστροφές σε διοικητικές υπηρεσίες.

Οι άγνωστοι έσπασαν μία πόρτα στο λογιστήριο και άλλη μία στη γραμματεία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Επίσης, φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημιές σε κομπιούτερ και γραφεία, ενώ άδειασαν και κάποια συρτάρια. Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» η πρύτανης του ιδρύματος Ισμήνη Κριάρη, δεν διαπιστώθηκαν κλοπές, ενώ η ίδια δήλωσε ότι εκλήθη η Αστυνομία και η Σήμανση και το ίδρυμα υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων. Καθώς δεν υπήρξαν κλοπές, το επεισόδιο έχει προκαλέσει ερωτήματα για τα κίνητρα των δραστών.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία έχουν προκαλέσει στη Νομική Αθηνών τα τελευταία περιστατικά βίας κατά φοιτητών. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ένας άγνωστος (;) επιτέθηκε –λένε πως είχε και αιχμηρό αντικείμενο– σε φοιτητή εισβάλλοντας σε αίθουσα διδασκαλίας. Πλέον ο φόβος είναι έκδηλος. «Θα μείνουμε εκτεθειμένοι απέναντι σε αυτούς που καταχρώνται το άσυλο», είναι η δεύτερη σκέψη των φοιτητών όταν τους ρωτάς για τα γεγονότα. Από την πλευρά τους, οι πανεπιστημιακές αρχές ζητούν επίσημη καταγγελία, ενώ ο δράστης φέρεται να είναι σε κάποιους γνωστός.

Επίσης, εντός του κτιρίου υπάρχουν υπό κατάληψη χώροι. Στο κτίριο της οδού Σόλωνος φιλοξενούνται η Νομική Σχολή με κοσμήτορα τη Διονυσία Καλλινίκου και η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών με κοσμήτορα τον Μιχάλη Σπουρδαλάκη. Εκείνοι περιμένουν από τους εικοσάρηδες φοιτητές τους την καταγγελία κατά του αγνώστου.


σχετικα αρθρα