current views are: 6

15 Μαΐου 2017
Δημοσίευση20:07

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη – Ποιοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Τα συνδικάτα αντιδρούν στις περικοπές του πολυνομοσχεδίου 

Δημοσίευση 20:07’

Τα συνδικάτα αντιδρούν στις περικοπές του πολυνομοσχεδίου 

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει από τα επόμενα εικοσιτετράωρα η χώρα, με τα συνδικάτα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την φορολογική αφαίμαξη που φέρνει το νέο πακέτο μέτρων που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 17 Μαΐου έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την Πέμπτη (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου) θα πραγματοποιηθεί  συλλαλητήριο.    

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση, τονίζει η ΓΣΕΕ.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Μέσα μεταφοράς

ΗΣΑΠ: Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, μια νέα επίθεση έρχεται με τη συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και φέρνει μια καινούργια φοροεπιδρομή, με άμεσο αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση των αποδοχών μας, τη νέα περικοπή των συντάξεων, το ξεπούλημα και των τελευταίων «ασημικών» της δημόσιας περιουσίας, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους.

OAΣΑ: Ατέλειωτη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό τις επόμενες ημέρες καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ ανακοίνωσαν στάσεις εργασίας από τις 16 έως τις 18 Μαΐου.Αναλυτικότερα, στις 16 Μαΐου τα λεωφορεία δεν θα εκτελούν δρομολόγια από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Σε ματαιώσεις δρομολογίων θα προχωρήσει στις 17 Μαΐου όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Ειδικότερα,  δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 16/5/2017 έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17/5/2017, σε όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 16/05/2017.

Πλοία: Αγκυροβολημένα  στα λιμάνια πρόκειται να μείνουν τα καράβια για ένα 48ωρο καθώς η ΠΝΟ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική απεργία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τρίτης 16 Μαΐου και λήξη στις 24.00 της Τετάρτης 16 Μαΐου, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.Όπως αναφέρει η ΠΝΟ σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή και τη δύναμή τους με τους λοιπούς εργαζομένους της χώρας βροντοφωνάζοντας ‘πάρτε πίσω τα νέα μέτρα’ και διατρανώνουν για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για την επίλυση των  ειδικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος».

Αεροδρόμια: Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Τράπεζες: Αποχή από τα καθήκοντα τους θα πραγματοποιήσουν και οι τραπεζικοί υπάλληλοι οι οποίοι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΟΕ «αντιλήφθηκαν πρώτοι και κατήγγειλαν την παράδοση της οικονομίας της χώρας στους ξένους γιατί βίωσαν τον αφελληνισμό των τραπεζών στο επίπεδο των μετόχων, της σύνθεσης των Διοικητικών Συμβουλίων και του ελέγχου των αποφάσεων και των στρατηγικών επιλογών, που όπως όλα δείχνουν δεν θα υπηρετήσουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά τα συμφέροντα των νέων μετόχων».

ΜΜΕ: Την κήρυξη 24ης απεργίας από τις 6 π.μ της Τρίτης 16 Μαΐου έως  τις 6 π.μ. της Τετάρτης 17 Μαΐου αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Συμβολαιογράφοι: Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις πρόκειται να έχουν και οι συμβολαιογράφοι με τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών.


σχετικα αρθρα