Δεν έχουν τέλος οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο, αφού δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου, στα πλαίσια της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος 17».

Επί τόπου στην περιοχή βρέθηκαν μια ελληνική πυραυλάκατος και μια κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού που καταδίωξαν τα τουρκικά σκάφη που πήγαν κινούμενα νότια και δυτικά.

Και αυτό δεν ήταν το μοναδικό κρούσμα της προκλητικότητας σήμερα στο Αιγαίο. Από τα μεσάνυχτα οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου κρεσέντο επιθετικότητας. Με τον τουρκικό στόλο ανεπτυγμένο σε όλο σχεδόν το Αιγαίο, οι τούρκοι πιλότοι προχώρησαν σε απανωτές παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

Οι συναγερμοί δεν σταμάτησαν να ηχούν σε όλες τις μονάδες επιφυλακής της ελληνικής αεροπορίας. Οι τούρκοι έδειξαν τις προθέσεις τους δεσμεύοντας για την άσκηση το χώρο ανατολικά της Σαμοθράκης, συμπεριλαμβανομένου και τμήμα των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Άγκυρα βγάζει στο Αιγαίο ακόμη ένα ωκεανογραφικό σκάφος: Στέλνει έξω από την Κω το «Ντοκιούζ Εγλούλ» που θα κάνει έρευνες σε όλο τον κόλπο της Αλικαρνασσού

Σκληρή απάντηση από το ΥΠΕΞ

«Το σημερινό περιστατικό παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή του Αγαθονησίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» αναφέρει το ΥΠΕΞ στα ανακοίνωσή του για το περιστατικό και συνεχίζει: «Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών».