current views are: 11

17 Μαΐου 2017
Δημοσίευση06:08

Προσοχή: Αυτό είναι το αυτοκτονικό «παιχνίδι» της «μπλε φάλαινας»

Παιχνίδι ζωής και θανάτου ή αλλιώς, η πρόκληση της μπλε φάλαινας, είναι η νέα και άκρως επικίνδυνη δοκιμασία που σε πολλές περιπτώσεις

Δημοσίευση 06:08’

Παιχνίδι ζωής και θανάτου ή αλλιώς, η πρόκληση της μπλε φάλαινας, είναι η νέα και άκρως επικίνδυνη δοκιμασία που σε πολλές περιπτώσεις

Παιχνίδι ζωής και θανάτου ή αλλιώς, η πρόκληση της «μπλε φάλαινας», είναι η νέα και άκρως επικίνδυνη δοκιμασία που σε πολλές περιπτώσεις, έχει καταλήξει στην αυτοκτονία του «παίχτη» που συνήθως είναι ανήλικος.

Στη χώρα μας έχει καταγραφεί ένα περιστατικό και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστούν την προσοχή των γονέων.

Αλλά τι είναι η πρόκληση της μπλε φάλαινας; Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο ο συμμετέχον μπορεί να προκαλέσει τον αυτοτραυματισμό του ή ακόμη και την αυτοκτονία.

Σκοπός του, είναι η πρόκληση σωματικών βλαβών σε αυτούς που δέχονται να συμμετάσχουν. Κατά την διάρκεια της πρόκλησης, οι συμμετέχοντες, συνήθως έφηβοι, καλούνται από τον «επικεφαλής» του αγώνα να ακολουθήσουν για 50 ημέρες διάφορες επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των παιχτών δοκιμασίες. Αυτές μπορεί να είναι από αυτοτραυματισμό με ξυράφια, αναρρίχηση σε μεγάλα κτίρια και άλλα.

Αν ο παίχτης υποβάλλει τον εαυτό του στις δοκιμασίες, οι ειδικοί εκτιμούν σίγουρο πως θα προκαλέσουν σοβαρά τραύματα στο σώμα τους ενώ η τελική δοκιμασία ενδέχεται να έχει δραματική κατάληξη.

Η περίπτωση της ανήλικης στην Κατερίνη, κινητοποίησε τις αρχές που ζητούν από τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν διακριτικά τις σελίδες που επισκέπτονται τα παιδιά τους, καθώς επίσης να μην μένουν επί ώρες μόνα τους στον υπολογιστή.


σχετικα αρθρα