Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στην παραλία Σχοινιά στην Αττική. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές στην Άνω Περιθεία στην Κέρκυρα, στο Σπάρτο Αμφιλοχίας και στο Δήμο Σκιλλούντος στον Πύργο Ηλείας.

Στην περιοχή Αλυκή στην Αγγεριά Πάρου ξέσπασε πυρκαγιά με 10 πυροσβέστες με 2 οχήματα και 2 αεροσκάφη να επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την  Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας, Ικαρίας, Σάμου και Χίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.