current views are: 6

18 Μαΐου 2017
Δημοσίευση17:32

Κρήτη: Οι αγρότες αποφασισμένοι να φορτώσουν τα προϊόντα στα πλοία

Τον ορατό κίνδυνο να επαναληφθούν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι αγρότες συγκρούστηκαν με τα μέλη της ΠΝΟ, εξαιτίας της 

Δημοσίευση 17:32’

Τον ορατό κίνδυνο να επαναληφθούν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι αγρότες συγκρούστηκαν με τα μέλη της ΠΝΟ, εξαιτίας της 

Τον ορατό κίνδυνο να επαναληφθούν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι αγρότες συγκρούστηκαν με τα μέλη της ΠΝΟ, εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας των ναυτικών, αντιμετωπίζουν οι αρχές στην Κρήτη. Οι αγρότες φορτώνουν τα προϊόντα τους στα φορτηγά και ετοιμάζονται να μεταβούν στα λιμάνια, αποφασισμένοι να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αγρότες τελικά δεν θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ελευθερίας όπως είχαν αρχικά προγραμματίσει προκειμένου να μοιράσουν τα προϊόντα τους στον κόσμο. Λόγω των εξελίξεων της τελευταίας στιγμής ο σχεδιασμός άλλαξε και έτσι οι αγρότες θα φορτώσουν τα προϊόντα τους στα φορτηγά και θα τα συνοδεύσουν στο λιμάνι προκειμένου να φορτωθούν στα πλοία της γραμμής και να αναχωρήσουν για Αθήνα. 

Ήδη σε Ιεράπετρα και Τυμπάκι οι αγρότες φορτώνουν κανονικά τα προϊόντα τους με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού Γ. Ντισπυράκη οι αγρότες έλαβαν την προφορική πληροφόρηση ότι σήμερα θα φορτωθεί ένα πλοίο με τα ευπαθή προϊόντα τους και θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ευχή όλων είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μην επαναληφθούν οι σκηνές του περασμένου Δεκέμβρη στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ωστόσο η αγωνία των αγροτών είναι έκδηλη καθώς τα προϊόντα που παραμένουν αδιάθετα στα θερμοκήπια είναι πολλά και η ζημιά που θα προκαλέσει η συνεχιζόμενη απεργία είναι ανυπολόγιστη. 

Σύμφωνα με τον κ. Ντισπυράκη οι αγρότες βρέθηκαν στα δικαστήρια προκειμένου όπως είχαν αρχικά συμφωνήσει να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΠΝΟ η απεργία της οποίας οδηγεί στην καταστροφή. 

Ωστόσο δεν έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα για την έκδοση προσωρινής διαταγής λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Η πρόεδρος έκρινε ότι αρμόδιο είναι το αντίστοιχο δικαστήριο του Πειραιά όπου έχει την έδρα η ΠΝΟ.

Όπως έγινε γνωστό ο δικηγόρος του αγροτικού συλλόγου Φαιστού θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου αύριο να καταθέσουν τα ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά προκειμένου να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με αίτημα κάθε μέρα για όσο διάστημα διαρκεί η κινητοποίηση να αποπλέει πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα των αγροτών.

Πηγή: www.cretalive.gr


σχετικα αρθρα