current views are: 9

22 Μαΐου 2017
Δημοσίευση08:31

Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού από νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας – Αφαίρεσαν μηχανήματα αξίας 100.000 ευρώ

Νέο κρούσμα κλοπής ιατρικού εξοπλισμού διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο της Λαμίας. 

Δημοσίευση 08:31’

Νέο κρούσμα κλοπής ιατρικού εξοπλισμού διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο της Λαμίας. 

Νέο κρούσμα κλοπής ιατρικού εξοπλισμού διαπιστώθηκε το πρωί της Δευτέρας, αυτή τη φορά στο νοσοκομείο της Λαμίας

Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν μηχανήματα αξίας 100.000 ευρώ και πλέον οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα που ληστεύει μηχανήματα και στην συνέχεια τα πουλάει στο εξωτερικό.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες σε άγνωστο χρόνο εντός του Σαββατοκύριακου, αφαίρεσαν ένα γαστροσκόπιο, ένα βρογχοσκόπιο και δυο κωλονοσκόπεια. 

Οι «ποντικοί» κατάφεραν να φτάσουν στον 4ο όροφο του νοσοκομείου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και να παραβιάσουν την κλειδωμένη πόρτα των εργαστηρίων. 

Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα αστυνομικοί της σήμανσης, προκειμένου να εντοπίσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών. 

Είχε προηγηθεί η ληστεία εξοπλισμού απο το νοσοκομείου του Βόλου και η εισβολή στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Κλοπή και από νοσοκομείο της Λάρισας

Λίγη ώρα αργότερα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην εκπομπή Ακραίως και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο, αποκάλυψε, πως υπήρξε ανάλογη κλοπή και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. «Έκλεψαν μηχανήματα, από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας, από τα εξωτερικά ιατρεία, γαστροσκόπια, ίδια μηχανήματα με αυτά που έκλεψαν, από το νοσοκομείο  του Βόλου, των Αθηνών και της Λαμίας», είπε συγκεκριμένα. Χωρίς, ωστόσο, να μπορεί αν προσδιορίσει το πότε έγινε η κλοπή.  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μηχανήμτα που έκλεψαν, ήταν μεγάλης αξίας.

Μετά τα συνεχόμενα κρούσματα κλοπών ιατρικών μηχανημάτων, τα νοσοκομεία της χώρας πραγματοποιούν απογραφές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν σημειώθει παρόμοια περιστατικά και σε άλλες περιοχές.