current views are: 11

24 Μαΐου 2017
Δημοσίευση07:19

Σκορδίλης: Δεν θα αντέξει μεγάλο σεισμό η Θεσσαλονίκη

Την αδυναμία των κτιρίων στη Θεσσαλονίκη να αντέξουν μεγάλο σεισμό ανέδειξε, σε εισήγησή του, ο Μανώλης Σκορδίλης καθηγητής Σεισμολογίας του 

Δημοσίευση 07:19’

Την αδυναμία των κτιρίων στη Θεσσαλονίκη να αντέξουν μεγάλο σεισμό ανέδειξε, σε εισήγησή του, ο Μανώλης Σκορδίλης καθηγητής Σεισμολογίας του 

Την αδυναμία των κτιρίων στη Θεσσαλονίκη να αντέξουν μεγάλο σεισμό ανέδειξε, σε εισήγησή του, ο Μανώλης Σκορδίλης καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία του Τύπου” όπως τόνισε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης υφίσταται πρόβλημα καθώς το 70% των οικοδομών της συμπρωτεύουσας είναι παλιές και δεν είναι χτισμένες σύμφωνα με όσα ορίζει ο νέος αντισεισμικός κανονισμός, ενώ ούτε ο πληθυσμός είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για σεισμικά φαινόμενα. 

Ο κ. Σκορδίλης επισήμανε ότι το 1999 οι επιστήμονες του ΑΠΘ ασχολούνται με τη μεσοπρόθεσμη πρόγνωση, ενημερώνοντας την πολιτεία για τις περιοχές στις οποίες τα προσεχή πέντε με δέκα χρόνια υπάρχουν υψηλές πιθανότητες εκδήλωσης σεισμών άνω των 6,3 Ρίχτερ. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο καθηγητής υποστήριξε ότι η πολιτεία “θα μπορούσε να ιεραρχήσει τις περιοχές του ελληνικού χώρου, στις οποίες θα έπρεπε να λάβει κάποια προληπτικά μέτρα και να εστιάσει σε αυτές στο προσεχές μέλλον είναι πιο επικίνδυνες“. 


σχετικα αρθρα