current views are: 9

25 Μαΐου 2017
Δημοσίευση05:37

Κόλπο για χιλιάδες προσλήψεις – Με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ και παράκαμψη Μνημονίου

Τα νέα “μαγαζάκια” της κυβέρνησης μέσα από τα οποία θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις εκτός μνημονιακών περιορισμών για τη δημιουργία του κομματικού 

Δημοσίευση 05:37’

Τα νέα “μαγαζάκια” της κυβέρνησης μέσα από τα οποία θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις εκτός μνημονιακών περιορισμών για τη δημιουργία του κομματικού 

Τα νέα “μαγαζάκια” της κυβέρνησης μέσα από τα οποία θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις εκτός μνημονιακών περιορισμών για τη δημιουργία του κομματικού στρατού και του πελατειακού κράτους κατήγγειλαν δήμαρχοι στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθερία του Τύπου” ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος, δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου έκανε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι αφαιρεί την αναπτυξιακή δυνατότητα στους δήμους με το 4ο Μνημόνιο και προωθεί τη Μονάδα Οργάνωσης Διοίκησης για να κάνει προσλήψεις και τα έργα που θέλει μέσω ΕΣΠΑ.

Μάλιστα ο κ. Παπαναστασίου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίση είχε υποσχεθεί ότι θα δίνονταν 2 δισ. ευρώ στην Αυτοδιοίκηση από ΕΣΠΑ, αλλά τελικά αυτά τα χρήματα θα τα διαχειριστεί η απόλυτα κρατικά ελεγχόμενη ΜΟΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι μέσα από τη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) και τους δασικούς χάρτες “στήνει” το δικό της κομματικό σύστημα αδιαφορώντας για την Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Κοιμήσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει τον δικό της κομματικό στρατό υποστηρίζοντας ότι εντέχνως στο 4ο Μνημόνιο οι δήμοι δεν μπορούν να κάνουν προσλήψεις τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στις προσλήψεις στη ΜΟΔ και στις Επιτροπές Αντιρρήσεων για τις ανάγκες των δασικών χαρτών λόγω της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. 

Να σημειωθεί ότι ειδικά για τις αντιρρήσεις των πολιτών στους δασικούς χάρτες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος έχει τονίσει ότι η κυβέρνηση εκτιμά ότι τα τέλη αντιρρήσεων, που κυμαίνονται από 10 ως και 3.300 ευρώ, ανάλογα με την έκταση που δηλώνεται, θα εισπράξει περί τα 2 δισ. ευρώ.

Μάλιστα μιλώντας στην ΚΕΔΕ, ο κ. Φάμελλος δηλώνει ότι προβλέπεται δυνατότητα πρόσληψης επιστημόνων για την υποβοήθηση της ολοκλήρωσης του έργου, οι οποίες σε πρώτη φάση θα αφορούν περισσότερα από 300 άτομα πανελλαδικά. Σε ό,τι αφορά τον χρόνο λειτουργίας των επιτροπών αντιρρήσεων, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτοι δασικοί χάρτες στην Ελλάδα αναρτήθηκαν το 1976 και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αντιρρήσεις που είχαν υποβληθεί τότε.


σχετικα αρθρα