ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αγανακτισμένοι αγρότες πέταξαν ντομάτες «υποδεχόμενοι» τον υπουργό

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2017, 15:25 / Ανανεώθηκε 25 Μαΐου 2017, 15:39
Κρήτη: Αγανακτισμένοι αγρότες πέταξαν ντομάτες «υποδεχόμενοι» τον υπουργό
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και η θερμή «υποδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνη, στο Τυμπάκι Κρήτης  από τους 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και η θερμή «υποδοχή» του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνη, στο Τυμπάκι Κρήτης  από τους αγρότες της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.30 το πρωί όταν δεκάδες αγρότες περίμεναν με τα οχήματά τους την έλευση του υπουργού στο κέντρο του Τυμπακίου στη Μεσαρά.

Εκεί ήταν παρατεταγμένη και διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου ν’ αποφευχθούν τα επεισόδια.

Όταν ο κ. Τσιρώνης έφτασε στο Τυμπάκι και επιχείρησε να μπει – χωρίς να τον δουν οι αγρότες – στη ΒΙΑΝΑΜΕ τότε άρχισαν τα γιουχαΐσματα με τους αγρότες να πετούν τις τομάτες που είχαν μαζί τους.

Μετά τις… αντιδράσεις είδε τους αγρότες ο υπουργός

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης τελικά δέχθηκε αντιπροσωπεία στο χώρο της ΒΙΑΝΑΜΕ.

Όπως αναφέρει το e-mesara, από πλευράς Δήμου είναι στη σύσκεψη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Νικολακάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μαυράκης, ο Αντιδήμαρχος της Δ. Ε. Τυμπακίου κ. Χαράλαμπος Κουτεντάκης, ενώ από πλευράς φορέων ο πρόεδρος του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και πρόεδρος του ΤΟΕΒ Α΄  Ζώνης Μεσαράς κ. Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού κ. Γιώργος Ντισπυράκης και άλλα αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη.

Ο κ. Τσιμπραγάκης παρέδωσε στον κ. Τσιρώνη υπόμνημα με τα προβλήματα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο τέλος νερού, για το οποίο είναι υπεύθυνος ο κ. Τσιρώνης.

Ο κ. Ντισπυράκης έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα απούλητα προϊόντα, τα προβλήματα των μεταφορών, την ανασφάλεια των αγροτών, θέματα ΕΛΓΑ, ασφαλιστικό, φορολογικό κ.α.

Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα του υπουργού

Μετά το Τυμπάκι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Τσιρώνης, θα μεταβεί στον Πύργο και στον Κουσέ Ηρακλείου προκειμένου να συνομιλήσει με αγροτικούς φορείς και συνεταιρισμούς βιολογικών προϊόντων και να επισκεφτεί αγροτικές μονάδες της περιοχής.

Στις 6.30 το απόγευμα ο Γιάννης Τσιρώνης θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων Εμμανουήλ Κοκοσάλη, ενώ αμέσως μετά, στις 7 το βράδυ θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών, επιχειρηματικούς και επιστημονικούς φορείς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών, στα Πεζά Ηρακλείου.

Πηγή: Cretapost.gr  

Φωτογραφία: Φανή Καλαθάκη