current views are: 13

25 Μαΐου 2017
Δημοσίευση15:45

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος – Μεταφέρθηκε τραυματισμένος στον «Ευαγγελισμό» – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Μητσοτάκης: Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας

Δημοσίευση 15:45’

Μητσοτάκης: Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας

Έκρηξη σε όχημα που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Τρίτης Σεπτεμβρίου και Μάρνης στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν ο κ. Παπαδήμος, και δύο συνεργάτες του, όταν ο πρώην πρωθυπουργός άνοιξε φάκελο με εκρηκτικά.

Ο κ. Παπαδήμος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και λίγο πριν τις 20:00 εισήλθε τελικά στο χειρουργείο ώστε να καθαριστούν τα τραύματά του. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός θα νοσηλευθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Λίγο μετά τις 21:00 εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο, στο οποίο τονίζεται πως ο κ. Παπαδήμος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους. Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται και οι συνοδοί του:

Στις 18:10  διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». 

Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς,  υπεβλήθη  σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο.

Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του  δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής  υποβάλλεται.

Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του,  έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μετέδωσε ότι ως αποστολέας του τρομοφακέλου εμφανίστηκε η Ακαδημία Αθηνών. 

Στο νοσοκομείο έφτασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έκανε λόγο «για άνανδρη επίθεση».

«Εκφράζω οργή και οδύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει να είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητά μας, οι τρομοκράτες είναι εχθροί της δημοκρατίας» υποστήριξε εξερχόμενος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στον Ευαγγελισμό συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια.

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε πως η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση. «Ενημερώθηκα από τους γιατρούς για την πορεία της υγείας των τραυματιών, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και υποβάλλονται σε όλες τις εξετάσεις για να καθοριστούν τα περαιτέρω βήματα. Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, η ΕΛΑΣ είναι αυτονόητο πως θα κάνει όλες τις ενέργειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης». 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με το νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου και των τραυματιών, όπως επίσης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος και είναι θωρακισμένο. Γι αυτό το λόγο όταν σημειώθηκε η έκρηξη δεν έσπασαν τα τζάμια και δεν διαχύθηκε το ωστικό κύμα προς τα έξω.

Το σημείο της έκρηξης έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ έχουν σπεύσει και άνδρες της πυροσβεστικής.

«Πυρήνες» βλέπει η αστυνομία

Το συμβάν θυμίζει τα τρομοδέματα που είχαν σταλεί πριν από δύο μήνες στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου του Ταμείου. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι αρχές βλέπουν πίσω από την επίθεση τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς είχε στοχοποιηθεί και στο παρελθόν.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα σαρώσει την περιοχή για οπτικό υλικό, ενώ οι πυροτεχνουργοί θα διενεργήσουν έλεγχο στο όχημα ώστε να εντοπίσουν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για να διαπιστώσουν εάν η συνδεσμολογία ταυτίζεται με άλλους που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν.  Εν τω μεταξύ, έχει σημάνει συναγερμός για την περίπτωση που έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι.

Στο μεταξύ, σοκ προκαλεί βίντεο που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, το οποίο καταγράφει πλάνα λίγα λεπτά μετά την έκρηξη.


σχετικα αρθρα