Εκτός ΜΕΘ θα βρίσκεται από σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ οι αρχές συνεχίζουν να κάνουν ''φύλλο και φτερό'' οτιδήποτε έχει να κάνει με το χτύπημα.

Μάλιστα, νωρίς το μεσημέρι θα δεχθεί επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛΑΣ. 

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν οι λεπτομέρειες της ''διαδρομής'' του φακέλου από τον αποστολέα στον τελικό παραλήπτο, καθώς άγνωστο παραμένει μέχρι και τώρα αν ελέγχθηκε και από ποιο X ray πέρασε ο τρομοφάκελος που είχε ως αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία των ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, το αρχείο δεδομένων του μηχανήματος στην  Τράπεζας της Ελλάδος, δεν έχει αποτυπωμένο τον συγκεκριμένο φάκελο, ως εκ τούτου υπάρχει πιθανότητα ο παγιδευμένος φάκελος να πέρασε από το X-ray της Βουλής.

Ο Λουκάς Παπαδήμος παραλαμβάνει την αλληλογραφία του από 3 σημεία. Από το γραφείο του στην Ακαδημία Αθηνών, όπου είναι πρόεδρος, από το γραφείο που διατηρεί στα κεντρικά της Τράπεζας της Ελλάδος, ως πρώην γενικός τραπεζίτης και στο σπίτι του. Η αλληλογραφία από γραφείο του στην Ακαδημία και από την τράπεζα, ελέγχονται σύμφωνα με πληροφορίες στο μηχάνημα X- ray στην τράπεζα της Ελλάδος, ενώ η αλληλογραφία που φτάνει στο σπίτι του, ελέγχεται στο μηχάνημα της Βουλής. Πλέον οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνα στο συγκεκριμένο μηχάνημα της βουλής για να διαπιστώσουν αν  ο «τρομοφάκελος» σκαναρίστηκε από το σημείο, κάτι που θα αποδειχθεί και από το αρχείο δεδομένων του μηχανήματος αλλά και για  να ξεκαθαρίσουν   αν ο μηχανισμός ήταν ευδιάκριτος και ο υπάλληλος που τον έλεγξε προέβη σε πλημμελή έλεγχό του, με αποτέλεσμα να φτάσει στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Την ίδια ώρα, σοκαριστικά πλάνα που δείχνουν τη μεταφορά του τραυματισμένου από την έκρηξη του φακέλου – βόμβα πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο ασθενοφόρο δείχνει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1.

Ο ανθρώπινος παράγοντας 

Σε ''ανθρώπινο'' παράγοντα ''χρεώνεται'' σύμφωνα με τις παρούσες ενδείξεις το γεγονός ότι ο φάκελος με την εκρηκτική ύλη έφτασε χθες το απόγευμα στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν, τόσο η μαρτυρία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., όσο και αυτά που είπε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Σύμφωνα, λοιπόν, με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησε στο newpost.gr, θεωρείται απίθανο να μην είχε περάσει ο παγιδευμένος φάκελος από μηχάνημα X-RAY και να μην έγινε αντιληπτός, καθώς περίειχε καλωδίωση.
Έτσι, οι Αρχές εκτιμούν ότι το περιστατικό οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα και θα γίνει αναδρομή στη μνήμη των μηχανημάτων, προκειμένου να δουν οι αξιωματικοί τι αποτυπώθηκε.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε χθες, μετά την επίσκεψή του στον πρώην Πρωθυπουργό στον ''Ευαγγελισμό' ότι ''τον φάκελο τον είχε πάρει από το σπίτι του. Προφανώς και δεν εντοπίστηκε η εκρηκτική ύλη που είχε."