ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίον του Άρεως: «Λερναία Ύδρα» για παράνομους και ναρκομανείς

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2017, 21:01 / Ανανεώθηκε 30 Μαΐου 2017, 22:02
Πεδίον του Άρεως: «Λερναία Ύδρα» για παράνομους και ναρκομανείς
Facebook Twitter Whatsapp

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν τα τελευταία χρόνια αλλά και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους περιέγραψαν χθες κάτοικοι και φορείς του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν τα τελευταία χρόνια αλλά και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους περιέγραψαν χθες κάτοικοι και φορείς του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας, οι οποίοι ζουν σε απόσταση αναπνοής από το Πεδίον του Άρεως. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας " Ελευθερία του Τύπου"  οι πληγές του άλλοτε αγαπημένου σημείου αναψυχής των Αθηναίων δεν λένε να κλείσουν και τα προβλήματα έχουν πάρει τη μορφή της Λερναίας Ύδρας, καθώς , όταν αντιμετωπίζεται ένα, αμέσως ξεφυτρώνουν άλλα. 

Στη συνάντηση που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίον του Άρεως, ο Σύλλογος "Αθηνά", οι Φίλοι των Αστέγων και η Κίνηση Γονέων για το Πεδίον του Άρεως, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Βασιλική Λάσκαρη έγινε αποδέκτης παραπόνων αλλά και κρίσιμων ερωτημάτων των κατοίκων , που κατήγγειλαν ότι στις εκκλήσεις τους για βοήθεια συχνά γίνονται "μπαλάκι μεταξύ Περιφέρειας και Αστυνομίας, παραμένοντας, εν τέλει, απροσταύτευτοι"!

Νέα στέκια

Όπως λένε , εδώ και μερικές ημέρες, κατόπιν παρέμβασης της ΕΛ.ΑΣ, και με τη συμβολή του Δήμου Αθηναίων, η πιάτσα των ναρκωτικών έχει απλώς.. μετακινηθεί από την κεντρική είσοδο του πάρκου και τον έφιππο ανδριάντα του βασιλιά Κωνσταντίνου στην πλευρά της Μαυρομματαίων, πέριξ του εγκαταλελειμμένου "Green Park".

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Δημήτρης Τσιαμπούρης της Επιτροπής Κατοίκων σημείωσε ότι μετά τη σχετική αποσυμφόρηση της Πλατείας Βάθης και της Τοσίτσα η "πιάτσα του θανάτου" έχει μεταφερθεί στο πάρκο (η ανάπλασή του πριν από πέντε χρόνια στοίχισε 10.000.000 ευρώ!) και τα αλισβερίσια συνεχίζονται απρόσκοπτα πίσω από τις φυλλωσιές. 

Από την πλευρά του, ο Μανώλης Μπαχλιτζανάκης, μέλος του Συλλόγου "Αθηνά", υπογράμμισε στην εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου" ότι η ανασφάλεια αποτελεί τον βασικό παράγοντα παρακμής του πνεύμονα πρασίνου , καθώς η εμπορία ναρκωτικών, η πορνεία και άλλες μορφές, παραβατικότητας ανθούν , με τους υπαλλήλους εταιρείας φύλαξης να παραμένουν ανήμποροι μπροστά σε επικίνδυνους - ή και οπλισμένους - κακοποιούς. 

Κάτοικοι και φορείς απαίτησαν είτε την άμεση και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα παρέμβαση της Περιφέρειας για λύση της "πολιορκίας" της γειτονιάς τους είτε παραχώρηση της διαχείρισής του στον δήμο.