current views are: 10

30 Μαΐου 2017
Δημοσίευση08:37

Κατερίνα Περιστέρη: Μου απαγόρευσαν την είσοδο στην Αμφίπολη

«Σε αυτό το σημείο έφτασε η μικροψυχία τους, να βάλουν τον φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο, σε ποιον, σε εμένα. Και που; Στον χώρο που μετρώ εκατοντάδες ξενύχτια», δήλωσε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.

Δημοσίευση 08:37’
αρθρο-newpost

«Σε αυτό το σημείο έφτασε η μικροψυχία τους, να βάλουν τον φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο, σε ποιον, σε εμένα. Και που; Στον χώρο που μετρώ εκατοντάδες ξενύχτια», δήλωσε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.

«Σε αυτό το σημείο έφτασε η μικροψυχία τους, να βάλουν τον φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο (σ.σ. στην Αμφίπολη), σε ποιον, σε εμένα. Και που; Στον χώρο που μετρώ εκατοντάδες ξενύχτια», δήλωσε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη.

Μιλώντας στο thessnews.gr, η αρχαιολόγος σημείωσε πως φοβάται καταστροφές στο έργο στην Αμφίπολη, λόγω καθυστερήσεων στις μελέτες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η κυρία Περιστέρη ανέφερε:

«Αλλά φυσικά δεν τους πέρασε. Βρήκα τρόπο και μπήκα. Και θα μπαίνω όποτε είναι αναγκαίο. Όχι επειδή αισθάνομαι ότι αυτός ο χώρος μου ανήκει. Δεν ανήκει ούτε σε εμένα, ούτε σε οποιονδήποτε άλλον περαστικό, ανήκει στον ελληνισμό! Νομίζω ότι η εικόνα αυτή αποτελεί μία ακόμη ακριβή περιγραφή της κατάντιας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, στο έδαφος της οποίας κατοικούν άνθρωποι που δεν είναι άξιοι να αναγνωρίσουν προσπάθειες, αγώνες, αγωνίες και επιστημονικές διαδρομές… Θα μου πείτε, αυτό είναι κάτι νέο»;

Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε με πικρία για τη στάση «ορισμένων παραγόντων» του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Εάν δεν γίνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα συντήρησης και στερέωσης, τότε το Μνημείο κινδυνεύει να καταστραφεί», είπε η αρχαιολόγος. «Θα πρέπει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις να καταστεί επισκέψιμο, ώστε να διασωθεί αλλά και να αναδειχθεί, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναβάθμιση, αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε η ίδια, δυστυχώς, καθυστερούν πολύ στο Υπουργείο Πολιτισμού οι μελέτες για τα απαραίτητα έργα, τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ερώτηση για το εάν φοβάται μήπως χαθεί η χρηματοδότηση, λόγω των καθυστερήσεων αυτών, απάντησε:

«Να ρωτήσετε τους υπευθύνους, εγώ δεν ξέρω, δεν μπορώ μετά τη συνταξιοδότησή μου να παρακολουθώ τις διαδικασίες».


σχετικα αρθρα