current views are: 10

30 Μαΐου 2017
Δημοσίευση11:22

Σπείρα αλλοδαπών είχε «ρημάξει» εξοχικές κατοικίες στη Σαρωνίδα

Τουλάχιστον 19 κλοπές και διαρρήξεις από σπίτια στη Σαρωνίδα είχε πραγματοποιήσει σπείρα Αλβανών κακοποιών που συνελήφθησαν

Δημοσίευση 11:22’

Τουλάχιστον 19 κλοπές και διαρρήξεις από σπίτια στη Σαρωνίδα είχε πραγματοποιήσει σπείρα Αλβανών κακοποιών που συνελήφθησαν

Τουλάχιστον 19 κλοπές και διαρρήξεις από σπίτια στη Σαρωνίδα είχε πραγματοποιήσει σπείρα Αλβανών κακοποιών που συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ασφάλειας. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 29,40 και 42 ετών αντίστοιχα. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα της οι δράστες είχαν φτιάξει εγκληματική ομάδα από το 2016. Εισέβαλαν στα σπίτια παραβιάζοντας τις κεντρικές πόρτες ή τις μπαλκονόπορτες.

Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, ρούχα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και οικιακά σκεύη, τα οποία και διέθεταν σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής, αποκομίζοντας έτσι παράνομα οικονομικά οφέλη. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι δράστες «χτυπούσαν» τα ίδια σπίτια παραπάνω από μια φορά!

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή αλλά και στις κατοικίες που διέμεναν, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, οικιακά σκεύη, 380 ευρώ καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Δύο εκ των δραστών κατά το παρελθόν, έχουν συλληφθεί και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ ο 40χρονος είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών για παραβάσεις του νόμου για τα ναρκωτικά.


σχετικα αρθρα