current views are: 10

30 Μαΐου 2017
Δημοσίευση11:35

Κρήτη: Ποδηλάτης και με δίπλωμα 82χρονος!

Ένας ηλικωμένος άνδρας αλλά δεινός ποδηλάτης έκλεψε τις εντυπώσεις τερματίζοντας με το ποδήλατο του στον πρόσφατο ποδηλατικό γύρο Πεδιάδας. Όλοι έτρεξαν κοντά του και τον καλωσόριζαν στον τερματισμό αλλά δε γνώριζαν ο 82χρονος Λάμπρος Καλογερίδης

Δημοσίευση 11:35’

Ένας ηλικωμένος άνδρας αλλά δεινός ποδηλάτης έκλεψε τις εντυπώσεις τερματίζοντας με το ποδήλατο του στον πρόσφατο ποδηλατικό γύρο Πεδιάδας. Όλοι έτρεξαν κοντά του και τον καλωσόριζαν στον τερματισμό αλλά δε γνώριζαν ο 82χρονος Λάμπρος Καλογερίδης

Ένας ηλικωμένος άνδρας αλλά δεινός ποδηλάτης έκλεψε τις εντυπώσεις τερματίζοντας με το ποδήλατο του στον πρόσφατο ποδηλατικό γύρο Πεδιάδας. Όλοι έτρεξαν κοντά του και τον καλωσόριζαν στον τερματισμό αλλά δε γνώριζαν ο 82χρονος Λάμπρος Καλογερίδης ήταν ο μοναδικός ποδηλάτης που έφθασε στο τέρμα με τις ευλογίες του νόμου!

Ως την ώρα που ο κ. Καλογερίδης έβγαλε και τους έδειξε το δίπλωμα του. Όχι του αυτοκινήτου αλλά του ποδηλάτου!

Αυτό που έγραφε ήταν ξεκάθαρο «Άδεια ικανότητος οδηγού μοτοποδηλάτου». Η άδεια είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 1953 όταν ο κ. Καλογερίδης ήταν 18 χρόνων και πήγαινε ακόμα στο Γυμνάσιο. Όπως είπε ο ίδιος κατέθεσε τα χαρτιά κι έβγαλε το δίπλωμα μετά από υπόδειξη του διοικητή της χωροφυλακής ότι θα «τον γράψει».

Τι κι αν τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν το 1953 ήταν ελάχιστα, για να οδηγήσεις ποδήλατο έπρεπε να έχεις δίπλωμα. Και μάλιστα οι όροι που έθετε για να κυκλοφορείς δεν ήταν και εύκολοι, αφού αν υπήρχαν πολλά ποδήλατα θα έπρεπε το ένα να είναι πίσω από το άλλο ενώ αν πήγαινε στο Ηράκλειο αυτό γινόταν ως εξής: «Απαγορεύεται η κυκλοφορία ποδηλάτων τας ώρας 7 έως 21 το θέρος και 8 έως 20 το χειμώνα εις τας Λεωφόρους Καλοκαιρινού και Βασιλέως Κωνσταντίνου, τας οδούς Ίδης, 1866, 1821, 25 Αυγούστου, τας οδούς Έβανς από της πλατείας Κορνάρου μέχρι της τομής Βασιλέως Κωνσταντίνου και πλατείας Νικηφόρου Φωκά, Ελευθερίου Βενιζέλου και Ελευθερίας. Εις τας ανωτέρω οδούς και πλατείας επιτρέπεται η κυκλοφορία ποδηλάτων κατόπιν ειδικής αδείας».

Oδήγηση …. χωρίς κραυγές!

Εκπληκτική αλλά και ασυνήθιστη είναι η οδηγία του διπλώματος που απαγορεύει τις κραυγές λέγοντας: “Απαγορεύεται η εγκατάληψης ποδηλάτων επί των οδών και των πεζοδρομίων αφρουρήτως και η χρήσις του κώδωνος ασκόπως. Κραυγαί οδηγών προς πεζούς ή άλλα οχήματα απαγορεύονται. Η άδεια αφαιρείται αν τραυματίσεις ανθρώπους και ζώα ή αν καταστείς ανάπηρος και αποκτήσεις κακές έξεις και γίνεις επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, αναφέρει στο τέλος του το δίπλωμα του ποδηλάτου.”

 

Οι δύο ρόδες παραμένουν η μεγάλη αγάπη

Δεν μπορεί ούτε σήμερα να φανταστεί τη ζωή του χωρίς ποδήλατο ο κ. Καλογερίδης από το χωριό Βόννη Πεδιάδος. Το πρώτο του ποδήλατο ένα «κόντρα» Γερμανικό το απέκτησε όταν ήταν νέος. Από τότε άλλαξε πολύ και απέκτησε αυτοκίνητο αλλά και μηχανάκι, παίρνοντας φυσικά… και τα σχετικά διπλώματα. 

Αυτό δεν άλλαξε ποτέ τη συνήθεια του να μετακινείται με ποδήλατο ακόμα και σήμερα στα 82 του χρόνια, καθώς οι δύο ρόδες παραμένουν η μεγάλη του αγάπη. Κατάφερε μάλιστα αυτήν την αγάπη να τη μεταφέρει σε παιδιά και εγγόνια, και τώρα πια έχουν γίνει μια οικογένεια ποδηλατών. Ο κ. Λάμπρος, έτσι όταν κάνει την καθημερινή του βόλτα με το ποδήλατο όλο και κάποιο εγγόνι τον συνοδεύει.

Πηγή:cretewoman.gr


σχετικα αρθρα