current views are: 6

30 Μαΐου 2017
Δημοσίευση11:29

Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών στη Δυτική Αττική – Λειτουργούσε με κανόνες «Καμόρας»

Ναρκωτικά μέσα σε ειδικές κρύπτες σε ασανσέρ και σε…σιφόνια, πολυτελή αυτοκίνητα, βίο πλουσιοπάροχο και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών

Δημοσίευση 11:29’

Ναρκωτικά μέσα σε ειδικές κρύπτες σε ασανσέρ και σε…σιφόνια, πολυτελή αυτοκίνητα, βίο πλουσιοπάροχο και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών

Ναρκωτικά μέσα σε ειδικές κρύπτες σε ασανσέρ και σε…σιφόνια, πολυτελή αυτοκίνητα, βίο πλουσιοπάροχο και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, συνέθεταν το παζλ της παράνομης δράσης κυκλώματος Ρομά, που εξάρθρωσε η ασφάλεια Δυτικής Αττικής. Τα μέλη της σπείρα, λειτουργούσε με πρότυπα «Καμόρας».

Συνελήφθησαν 18 άτομα, μεταξύ των οποίων και 3 ανήλικοι. Τουλάχιστον 120 άτομα προμηθεύονταν τη δόση τους από τα μέλη της οργάνωσης που διέμεναν σε πολυτελείς οικίες και χρησιμοποιούσαν στις κινήσεις τους πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις  έκρυβαν μέσα στα σαλόνια των σπιτιών του!  Επίσης είχαν διαμορφώσει χώρους και ειδικές κρύπτες, στους τοίχους και στα δάπεδα για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, ακροβολώντας …παρατηρητές σε δεκάδες σημεία  κοντά στα σπίτια τους προκειμένου να τους ενημερώνουν σε περίπτωση που εντόπισαν να κινούνται περιπολικά στην περιοχή. Τα μέλη της σπείρας φρόντιζαν να καταγράφουν όσους κινούνταν έξω από τα σπίτια τους με κάμερες κλειστού κυκλώματος και είχαν τσιλιαδόρους που έλεγχαν την περιοχή όσο τα μέλη της σπείρας πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες.

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης – χασίς περίπου 2 κιλών ,
  • 81 ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας
  • 20 φυσίγγια,
  • 5.000 ευρώ
  • κινητά τηλέφωνα και
  • πλαστή σφραγίδα ιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών.

Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση των ναρκωτικών.


σχετικα αρθρα