Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, η προμήθεια όλων των νοσοκομείων με μεθαδόνη και το θέμα της καθαριότητας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό. Συγκεκριμένα για την κατάσταση στο κέντρο η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως το πρόβλημα αγγίζει πλέον τον τουρισμό και πως χάνονται θέσεις εργασίας, ενώ για τα προβλήματα του ΟΚΑΝΑ μετέφερε στον περιφερειάρχη Αττικής την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να υπάρχει μεθαδόνη σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας.

Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας και των σκουπιδιών, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ επεσήμανε ότι χρειάζεται νέο ρυθμιστικό πλαίσιο και πλήρες ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, ώστε νομικά και θεσμικά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, "διότι αλλιώς θα χάσουμε χρήματα που μπορούμε να πάρουμε από την Ευρώπη".

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι συμφώνησε και στα τρία θέματα με την κ. Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, για την κατάσταση στο κέντρο είπε ότι έχουν γίνει πολλά λάθη και εξαιτίας των πολλών συναρμοδιοτήτων δεν παίρνονται αποφάσεις. Επίσης, δήλωσε ότι συμφώνησαν και για την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, ενώ απευθυνόμενος στους δυσαρεστημένους πολίτες σημείωσε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι ο διάλογος με κραυγές.

Σε ότι αφορά στο θέμα των σκουπιδιών ο κ. Σγουρός όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ακυρώνει τη σύμβαση για την κατασκευή 4 μονάδων επεξεργασίας, εξέφρασε την ανησυχία του ότι μπορεί "να χάσουμε 400 εκ. ευρώ από λανθασμένες τακτικές".

Στο μεταξύ, αύριο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναχωρεί για τα Χανιά όπου θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες επισκέψεις σε περιοχές του νομού και συναντήσεις με τοπικούς φορείς.