Επίκαιρη ερώτηση προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη «Φύλαξη κατασχεμένων εκρηκτικών υλών στη χώρα μας σε αποθήκες των Ε.Α.Σ.» κατέθεσε ο Γιάννης Δημαράς. Όπως αναφέρει ο αρχηγός του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, μετά την τραγωδία που συγκλόνισε την Κύπρο με την έκρηξη στη ναυτική βάση του Ζύγι της Λεμεσού, ζητά εξηγήσεις για 34 κοντέινερ ιδιοκτησίας της M.L.M. USA, με πολεμικό υλικό που βρίσκονται εκτεθειμένα στο Λαύριο και αντίστοιχα για 700 τόνους εκρηκτικών υλών, που είναι κατασχεμένοι στον Αστακό και βρίσκονται σε αποθήκες στο Λαύριο, τα Δερβενοχώρια και το Βελεστίνο.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Δημαράς, ανέφερε:

«Στις 11/07/2011, γίναμε μάρτυρες του τραγικού γεγονότος στην Κύπρο με την έκρηξη του κατασχεμένου πολεμικού υλικού, στη ναυτική βάση του Ζύγι της Λεμεσού, όπου φάνηκαν οι άμεσες και ολέθριες συνέπειες της αδιαφορίας των υπευθύνων. Το μένος της καταστροφής, η απώλεια ανθρώπινων ζωών και η ανυπολόγιστη ζημιά στο ηθικό του Κυπριακού λαού, οφείλει να επαγρυπνήσει την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, που συντηρεί ανάλογου μεγέθους αποθήκες οπλισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Λαύριο (όπως δηλ. και στη Λεμεσό) βρίσκονται εκτεθειμένα 34 κοντέινερ ιδιοκτησίας της M.L.M. USA, με πολεμικό υλικό προερχόμενο από το επιχειρησιακό πεδίο του ΙΡΑΚ. Επιπρόσθετα, από το 2004 υπάρχουν 700 τόνοι εκρηκτικών υλών κατασχεμένοι στον Αστακό, από το πλοίο Baltic Sky, τα οποία προορίζονταν για καταστροφή και μέχρι σήμερα βρίσκονται τοποθετημένα σε αποθήκες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε Λαύριο, Δερβενοχώρια και Βελεστίνο.

Παρά το ότι, δύο φορές στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων κατατέθηκε σχετική ερώτηση για τα παραπάνω, καμία μέριμνα δεν λήφθηκε υπόψη και ουδεμία ενέργεια δεν προκρίθηκε αποτελεσματικά».