Οι αιτίες που προκαλούν καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων στην Αχαΐα, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνονται στους χρόνους που έχουν προβλεφθεί, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας, στην Πάτρα.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν διεξοδικά, μεταξύ άλλων, τα έργα της Μίνι Περιμετρικής της Πάτρας, της παράκαμψης της Χαλανδρίτσας και του λιμένος Αιγίου, τα αντιπλημμυρικά στον Χάραδρο, καθώς και ο εξοπλισμός που έχει ζητηθεί για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Όσον αφορά στις καθυστερήσεις έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις απαλλοτριώσεις, στην εμπλοκή της αρχαιολογικής υπηρεσίας, καθώς και στη γραφειοκρατία.

 Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, «δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο για τα έργα του ΕΣΠΑ» και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα και να αυξήσουμε θεαματικά τους ρυθμούς υλοποίησης των έργων και απορρόφησης των πόρων».

 Επίσης, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι «οι πολίτες περιμένουν από εμάς να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα και με απόλυτη προσήλωση στη διαφάνεια και να αξιοποιήσουμε το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, τόνισε «ότι για κάθε έργο εξειδικεύονται πλέον οι δράσεις, ώστε να μη σημειώνονται καθυστερήσεις και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος».