Κάθε καλοκαίρι ο ίδιος πειρασμός: να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τις ανταύγειες για να ταιριάζουν με το μαύρισμά μας. Τεράστιο λάθος, αφού όσο πιο πολύ ανοίγουν τόσο πιο έντονες και πιο φανταχτερές γίνονται. Το μυστικό για να διατηρήσουμε ένα υπέροχο χρώμα χωρίς να ξεθωριάσει άσχημα από τον ήλιο, το αποκαλύπτει ο global creative director της Wella Professional, Josh Wood.

Σύμφωνα με αυτόν, πρέπει να «ανοίγουμε» το χρώμα μέχρι ενός σημείου και μετά να αφήνουμε τον ήλιο να κάνει την υπόλοιπη «δουλειά» με φυσικό τρόπο. «Συνήθως βάζω τις ξανθές πελάτισσές μου να πιάσουν πίσω τα μαλλιά τους και να αφήσουν τον ήλιο να κάνει τα… μαγικά του –υπάρχει κάτι υπέροχο στο φυσικό ξεθώριασμα από τον ήλιο. Σκουραίνω τις ρίζες και ανοίγω τις άκρες για μια δόση σέξι μεσογειακής ενέργειας».

Οι βαμμένες καστανές πρέπει να προσέχουν τον ήλιο γιατί το χρώμα μπορεί να ανοίξει σε… πορτοκαλί. Ζητείστε από τον κομμωτή σας μια φυσική απόχρωση, και καλύτερα για μία μείξη περισσότερων από ένα χρωμάτων. Οι ανοιχτές ξανθές ανταύγειες δεν ταιριάζουν σε όλες, οπότε δοκιμάστε άλλες παραλλαγές, για παράδειγμα έναν συνδυασμό από μελί και χρυσά για πιο καλοκαιρινό look.

 
Πηγή: fashioninlove.gr