current views are: 15

7 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση14:47

Νέα έρευνα σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου – Στο στόχαστρο ύποπτη πώληση ακινήτου στη Σύρο

Προσπάθησε να αποφύγει άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία ο πρώην υπουργός

Δημοσίευση 14:47’
αρθρο-newpost

Προσπάθησε να αποφύγει άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία ο πρώην υπουργός

Ένα νέο δικαστικό κεφάλαιο με κεντρικά πρόσωπα και πάλι τον πρώην Υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διέταξε τη διενέργεια έρευνας και για την πώληση του ακινήτου που διέθετε ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του στη Σύρο και το οποίο πουλήθηκε το 2016. Η νέα προκαταρκτική εξέταση για το ζεύγος Παπαντωνίου-Κουράκου , για το οποίο την περασμένη εβδομάδα ασκήθηκε δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εκδόθηκε διάταξη από την εισαγγελία περί απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα, αφορά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αν η πώληση είναι εικονική ή όχι.

Επιπλέον, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και ο τρόπος που δόθηκε η φορολογική ενημερότητα ενώ υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες της οικογένειας Παπαντωνίου. Και ενώ οι ελληνικές αρχές αναμένουν τις απαντήσεις από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο που αποδίδονται στο ελεγχόμενο ζεύγος – κάποιοι λένε ότι οι Ελβετοί κρατούν το…κλειδί στην υπόθεση Παπαντωνίου – ο πρώην υπουργός φέρεται ότι κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.

Οι λογαριασμοί αυτοί, δύο, και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έγιναν γνωστοί στις ελληνικές δικαστικές αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν για την ύπαρξή τους και απεστάλη αμέσως αίτημα δικαστικής συνδρομής. Ο ένας από τους λογαριασμούς αυτούς από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς εντοπίστηκε πρόσφατα και στη λίστα Μπόργιανς, ενώ παράλληλα οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζονται και για τους λογαριασμούς της συζύγου Παπαντωνίου που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου, στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και οι πρόσφατοι στην Ελβετία βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει γραμμή ροής χρήματος που να συνδέεται με υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων ,χωρίς ωστόσο να αποκλείεται σύνδεσή τους και με προγενέστερη πολιτική παρουσία του πρώην υπουργού


σχετικα αρθρα