current views are: 6

8 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση04:15

Συνελήφθησαν οι ληστές με αδυναμία στα «Smart» – Τα «άνοιγαν» με ειδικό λογισμικό

Αδυναμία στα «smartakia» καθώς και ειδικό λογισμικό προκειμένου να «σπάνε» τα συστήματα ασφαλείας τους

Δημοσίευση 04:15’

Αδυναμία στα «smartakia» καθώς και ειδικό λογισμικό προκειμένου να «σπάνε» τα συστήματα ασφαλείας τους

Αδυναμία στα «smartakia» καθώς και ειδικό λογισμικό προκειμένου να «σπάνε» τα συστήματα ασφαλείας τους, είχε σπείρα που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Οι δράστες, 4 Έλληνες ηλικίας από 18 έως 29 ετών και 2 Αλβανοί ηλικίας 28 και 26 ετών αντίστοιχα, είχαν διαπράξει μεταξύ άλλων 12 κλοπές του συγκεκριμένου τύπου οχήματος. Τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν οχήματα, σε περιοχές με μεγάλη προσέλευση κόσμου, όπως γήπεδα, αθλητικοί χώροι, εμπορικά κέντρα και γενικά σε χώρους ψυχαγωγίας, ή οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε εξωτερικούς χώρους εκμεταλλευόμενοι την μειωμένη κίνηση.

Έβαζαν στο «στοχαστρό» τους Smart και στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και τα ανταλλακτικά τους τα διέθεταν προς πώληση, είτε πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς τους με σκοπό να τα μεταπωλήσουν.

Την πλαστογράφηση των χαρακτηριστικών των οχημάτων πραγματοποιούσαν «χτυπώντας» τους σειριακούς αριθμούς και «εκμεταλλευόμενοι» τα έγγραφα αυτοκινήτων ίδιας μάρκας, τα οποία τα μέλη της οργάνωσης είχαν προηγουμένως εισαγάγει από το εξωτερικό. Ακολούθως, τα ταξινομούσαν στο όνομά τους ή σε συγγενικά τους πρόσωπα και τα μεταπωλούσαν αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στην πλειοψηφία τους, τα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και συντηρούνταν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, με τα κέρδη που τους απέφερε η εγκληματική τους δραστηριότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα μέλη της σπείρας δούλευαν ως ντελιβεράδες για να εντοπίζουν οχήματα που θα έκλεβαν!

 Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 12 κλοπές αυτοκίνητων και μοτοσικλετών και 1 κλοπή ανταλλακτικών από φορτηγό αυτοκίνητο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες και σε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5 αυτοκίνητα και ένα JETSKI
  • 3 κινητήρες μοτοσικλετών
  • laptop με ηλεκτρονική συσκευή παράκαμψης του ηλεκτρονικού εγκεφάλου των οχημάτων, για την αφαίρεση αυτών
  • ινδικής κάνναβης βάρους 111,5 γραμμαρίων,
  • πιστόλι αερίου – κρότου
  • 1.260 ευρώ.

σχετικα αρθρα