current views are: 5

9 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση12:44

Εκτεταμένες έρευνες από πάνοπλους αστυνομικούς για την αδέσποτη σφαίρα που σκότωσε τον 10χρονο μαθητή στο Μενίδι

Τι δηλώνει ο ιατροδικαστής στο Newpost

Δημοσίευση 12:44’

Τι δηλώνει ο ιατροδικαστής στο Newpost

Εκτεταμένες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στη περιοχή του Μενιδίου, προκειμένου να εντοπιστεί το «χέρι» που αφαίρεσε τη ζωή του 10χρονου μαθητή το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει έρευνες σε πέντε σπίτια και δεκάδες προσαγωγές ατόμων, τα οποία εξετάζονται για την περίπτωση που γνωρίζουν κάτι για γλέντι ή άλλη εκδήλωση, κατά την οποία “έπεσαν” πυροβολισμοί την επίμαχη ώρα, οπότε και δέχτηκε την αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι ο μικρός μαθητής.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε νωρίτερα το Newpost διακρίνονται κάλυκες που εντοπίστηκαν στον προαύλιο χώρο δυο οικιών στις οποίες βάση πληροφοριών, χθες το βράδυ είχε στηθεί γιορτή. 

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μια προσαγωγή, ενώ οι έρευνες έχουν εστιάσει στα δυο σπίτια που εντοπίστηκαν οι 16 κάλυκες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τους ίδιους που αφαίρεσαν τη ζωή στο ανήλικο παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς πολλά σπίτια είναι κλειστά και κλειδωμένα, αφού όπως φαίνεται οι ιδιοκτήτες τους τα εγκατέλειψαν άρον άρον, όταν είδαν πως αρχίζει η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Η περιοχή του οικισμού Αυλίζα, έχει περικυκλωθεί από 250 πάνοπλους άνδρες της ασφάλειας οι οποίοι ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή στοιχεία που θα προδώσουν τον υπεύθυνο της τραγωδίας. 

Αυτή την ώρα έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία μια οικία στο πλαίσιο της έρευνας και ενδέχεται είσοδος των ανδρών της ασφάλειας εντός του οικήματος για περεταίρω έλεγχο. 

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται και μια δεύτερη έρευνα των Αρχών σε σπίτια της περιοχής για άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης κατά την διάρκεια σχολικής εορτής στο 6ο δημοτικό σχολείο στο Μενίδι.

Αρχικά, έγινε γνωστό ότι ο 10χρονος λιποθύμησε και πέφτοντας κάτω, χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα παρά τις πολύωρες προσπάθειες των γιατρών στο Παίδων «Αγία Σοφία» να καταλήξει. Τελικά όμως έγινε γνωστό ότι το παιδί έφερε τραύμα στο κεφάλι, ενδεχομένως από αδέσποτη σφαίρα.

Aυτό διαπίστωσε στην πρώτη εξέταση στο νεκροτομείο Αθηνών o ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς, ο οποίος με την διάγνωσή του, έκανε την ανατροπή σε ό,τι αρχικά πιστεύθηκε, ότι δηλαδή το παιδί λιποθύμησε, έπεσε και από αυτή την πτώση προκλήθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής στο newpost, «είμαι ακόμα σε διαδικασία εξέτασης του σώματος του παιδιού, αλλά είναι σίγουρο πλέον ότι ο θάνατός του επήλθε από χτύπημα πυροβόλου όπλου. Το τραύμα ήταν πάρα πολύ μικρό, ήταν μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και εκ πρώτης όψεως, χωρίς επισταμένη διερεύνηση, ήταν δύσκολο για κάποιον να καταλάβει ότι προήλθε από σφαίρα».

Όπως, δε, προσθέτει ο κ. Καλόγριας, δίνοντας απάντηση στο γιατί δεν έγινε αντιληπτό νωρίτερα από τους τραυματιοφορείς ή τους γιατρούς το θανάσιμο τραύμα από πυροβολισμό, «το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί έδιναν μάχη, προκειμένου να το κρατήσουν στη ζωή και δεν επικεντρώθηκαν τόσο στο τι προκάλεσε τον θάνατό του. Εξάλλου το τραύμα ήταν πολύ ελάχιστο για να μπορέσει κάποιος να αντιληφθεί από την αρχή περί τίνος πρόκειται».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Ο άτυχος μαθητής του 6ου Δημοτικού σχολείου Αχαρνών που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα, έφερε “θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους», όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”.

Στην ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρεται:

«Ο ανήλικος Σ.Μ., ηλικίας 11 ετών διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας την 8η Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30μ.μ. με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνομένο σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή το πρωί της 9ης Ιουνίου 2017».


σχετικα αρθρα