current views are: 9

10 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση09:44

Έγκλημα και… ατιμωρησία στο Μενίδι – Έλλειψη πολιτικής βούλησης και ανεξέλεγκτη δράση των κακοποιών

Στα όρια τους οι κάτοικοι

Δημοσίευση 09:44’

Στα όρια τους οι κάτοικοι

Πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πώληση όπλων, οργανωμένες ομάδες ληστών, είναι λίγες μόνο από τις…δραστηριότητες των ομάδων Ρομά που ζουν στο Μενίδι. Στο Μενίδι που η πολιτεία με την απουσία της, έχει δημιουργήσει συνθήκες που ακόμη και η Ιταλική μαφία θα ζήλευε.

Στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας ενδεικτικά, ούτε οι αστυνομικοί δεν επιχειρούν, καθώς οι συνθήκες γκετοποίησης που επικρατούν, υπερισχύουν των νόμων του κράτους, εκεί το κράτος δεν έχει καμία παρουσία. Εκεί ναρκωτικά πωλούνται στη μέση του δρόμου, δεκάδες οδηγοί πέφτουν θύματα ληστείας και η οποιαδήποτε αντίδραση μπορεί να σου στερήσει τη ζωή.

Ακόμη και με 150 ευρώ, υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βρουν Καλάσνικοφ, κάθε σπίτι που έχει τοποθετημένη κάμερα ασφαλείας εξωτερικά του χώρου, είναι κοινό μυστικό πως πουλάει ναρκωτικά. Στα όρια Μενιδίου- Ζεφυρίου, εκεί όπου από το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιείται η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, κυκλοφορούν δεκάδες άνθρωποι- ζόμπι, εξαρτημένοι, σε κοινή θέα. Η εικόνα είναι γνώριμη, έχει αφεθεί από την πολιτεία να δημιουργηθεί. Στο Μενίδι τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά, όλοι ξέρουν, κανείς δεν μιλά. Εκεί μιλούν τα όπλα, όποιος θελήσει να δώσει πληροφορίες για έκνομες ενέργειες, ρισκάρει την σωματική του ακεραιότητα.

«Η αστυνομία τα ξέρει όλα και δεν κάνει τίποτα»

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 10χρονου μαθητή, οι κάτοικοι ξεσπούν. «Κάθε μέρα πυροβολούν στον αέρα οι Ρομά, κάθε μέρα έχουν και ένα πανηγύρι, κανείς δεν παρεμβαίνει» λέει στο Newpost ένας κάτοικος, ενώ ένας άλλος ξεσπάει: «Δεν γνωρίζουν τι γίνεται; Δεν ακούν τα καλάσνικοφ όταν πρόκειται να γίνει εμπόριο μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών », διερωτάται. 

Στο Μενίδι συναντάς 13χρονα παιδιά τατουάζ στα χέρια, καπνίζουν και οδηγούν αυτοκίνητα. Η ατιμωρησία και η έλλειψη φόβου είναι δεδομένα στοιχεία της ζωής τους. Γνωρίζουν πως ακόμη και φυλακή να μπουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται ελεύθεροι, ενώ ξέρουν πως στο Μενίδι η αστυνομία είναι απούσα. Η πολιτεία έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την γκετοποίηση της περιοχής, μια πολιτεία που αρκείται σε επιχειρήσεις για το Θεαθήναι και όχι την ουσία. Αλλά και να θέλει να παρέμβει, πως θα το κάνει χωρίς οχήματα, με ελάχιστους αστυνομικούς και έλλειψη πολιτικής βούλησης ή ανεπάρκειας, ανάλογα πως ορίζει κανείς την στάση της.

Η πολιτεία είναι εκείνη που δημιούργησε το «τέρας» της ανομίας στο Μενίδι και έχει υποχρέωση στην μνήμη ενός 10χρονου παιδιού που έπεσε νεκρό από την αδράνειά της, να το σκοτώσει.


σχετικα αρθρα