current views are: 11

12 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση04:39

Σκηνικό «πολέμου» στο Μενίδι: Οργή και αγανάκτηση για το θάνατο του μαθητή – Πένθος στο σχολείο που σκοτώθηκε

Δήμαρχος Αχαρνών: Δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

Δημοσίευση 04:39’

Δήμαρχος Αχαρνών: Δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

«Καζάνι που βράζει» είναι το Μενίδι, μετά την απόλυτη ρήξη ανάμεσα σε κατοίκους και Ρομά, λόγω του θανάτου του μικρού μαθητή σε σχολείο της περιοχής. Ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, επισημαίνει πως δεν υπάρχει στρατηγική για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Ο δήμαρχος, έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί, καθώς επίσης και από τον πρωθυπουργό, αλλά περιμένει απάντηση.

Την ίδια ώρα πένθος επικρατεί στο 6ο δημοτικό σχολείο που φοιτούσε ο μικρός μαθητής, στα κάγκελα του οποίου αφήνουν μηνύματα και λουλούδια. Μάλιστα, σήμερα θα παραμείνει κλειστό, ενώ τα υπόλοιπα σχολείου του δήμου λειτουργούν κανονικά.

Στις επτά το απόγευμα, οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση, προς ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Καζάνι που βράζει το Μενίδι

Εν τω μεταξύ, χθες, όπως έγραψε το newpost.gr, σημειώθηκαν νέα επεισόδια  μετά την πορεία κατά της εγκληματικότητας, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του Αγίου Δημητρίου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου. Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.

Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια, στην οδό Μπόσδα 65 και στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος. Στο πρώτο σπίτι κάηκε μία πέργκολα στην είσοδο, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο.

Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να φτάσει στις εστίες με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων.

Άκαρπες οι έρευνες για το θάνατο του μαθητή

Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμού του ατόμου που στέρησε τόσο άδικα και πρόωρα τη ζωή του μικρού μαθητή,έχουν βαλτώσει, καθώς χωρίς το φονικό όπλο, δεν υπάρχει δράστης. Οι συλλήψεις αφορούν κυρίως υποθέσεις ναρκωτικών, που έτσι και αλλιώς δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιήσουν οι αρχές καθώς η περιοχή είναι μια υπαίθρια…αγορά ουσιών, καθώς επίσης ατόμων που είχαν στην κατοχή τους σφαίρες, ενώ ένας ακόμη για άσκοπους πυροβολισμούς.  Οι κάτοικοι ζητούν την ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας για την λύση των προβλημάτων, το ερώτημα είναι αν υπάρχει η πρόθεση, η θέληση και η πολιτική βούληση για να γίνει κάτι τέτοιο.


σχετικα αρθρα