current views are: 14

12 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση17:15

Χάος στο Μενίδι: Μάχες σώμα με σώμα, φωτιές και μολότοφ – Καζάνι που βράζει η περιοχή

Προσπάθησαν να φτάσουν στους οικισμούς των Ρομά

Δημοσίευση 17:15’

Προσπάθησαν να φτάσουν στους οικισμούς των Ρομά

Επεισόδια για ακόμη μια ημέρα προκάλεσαν 300 περίπου άτομα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το θάνατο του άτυχου μαθητή σε σχολική γιορτή στο Μενίδι, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στη χρήση χημικών για να τους διαλύσουν.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι επιχείρησαν να φτάσουν στους οικισμούς όπου διαμένουν Ρομά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματικότητα στην περιοχή, κάτι το οποίο δεν επέτρεψε να συμβεί η αστυνομία υπό το φόβο γενικευμένης σύρραξης. 

Εστία σύγκρουσης άνοιξε και στο σταθμό του Προαστιακού στην περιοχή όπου κουκουλοφόροι εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. 

Οι Ρομά από την πλευρά τους εμφανίστηκαν εξοργισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί. Όπως σημειώνουν, «το απόγευμα σε περίπτωση που έρθουν να μας κάψουν πάλι τα σπίτια, θα βγούμε με τις καραμπίνες. Θα χυθεί αίμα»

Παράλληλα, όπως αναφέρουν, επί δύο ημέρες Ρωσοπόντιοι και διάφοροι άλλοι έρχονται και προκαλούν ζημιές στα σπίτια μας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να μην αντιδρούν. 

Η περιοχή μοιάζει με καζάνι που «βράζει καθώς και χθες, όπως έγραψε το newpost.gr, σημειώθηκαν νέα επεισόδια  μετά την πορεία κατά της εγκληματικότητας, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του Αγίου Δημητρίου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου. Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.

Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια, στην οδό Μπόσδα 65 και στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος. Στο πρώτο σπίτι κάηκε μία πέργκολα στην είσοδο, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο.